maanantai 22. helmikuuta 2016

Linux Mintin foorumi myös hakkeroitu, käyttäjien kaikki tiedot viety

Linux Mintin foorumi myös hakkeroitu, käyttäjien kaikki tiedot vietyMikäli olet Linux Mintin foorumin jäsen ja käytät sinne annettua salasanaa myös muissa palveluissa, vaihda ne välittömästi, pyytä Linux Mintin verkkosivujen ylläpito.

Lauantaina Mintin verkkosivuille tehtyyn hyökkäykseen on jatkoa, nimittäin myös jakelun käyttäjäfoorumi (forums.linuxmint.com) on joutunut pahantekijöiden hakkeroimaksi.

Hakkerit veivät foorumin koko käyttäjätietokannan joka sisältää kaikki tiedot mitä käyttäjä on palveluun syöttänyt mukaan lukien myös sähköpostin. Tietokanta pitää sisällään myös kaikki käyttäjien yksityiset postit.

Salasanat ovat tietokannassa suojattuja mutta helpon salasanan löytää koneellisesti joka tapauksessa melko helposti ja jos kyseinen salasana on vaikkapa oman sähköpostiosoitteen salasanana, on se syytä vaihtaa välittömästi.

Linux Mintin kotisivu (linuxmint.com) ja kaikki muut palvelut ovat toistaiseksi poissa käytöstä ja palautuvat verkkoon sitä mukaan kun niiden tietoturva on saatu korjatuksi.

Lisätietoja Mintin blogissa:

Ylläpito pitää kuitenkin avoinna Linux Mintin blogin osoitteessa blog.linuxmint.com joka sijaitsee omalla palvelimellaan ja siten sen annetaan vastata.

LÄHDE: The Linux Mint Blog

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"