maanantai 22. helmikuuta 2016

Huhut: Android N toimitetaan mahdollisesti ilman sovellusvalikkoa

Huhut: Android N toimitetaan mahdollisesti ilman sovellusvalikkoaAndroidin seuraavaan suureen versiopäivitykseen on mahdollisesti tulossa mullistava muutos.

Androidin perusominaisuuksiin on kuulunut aina se että ohjelmakuvakkeet löytyvät erillisen valikon takaa, ensimmäisen näytön tila on tarkoitettu widgeteille kuten säätiedoille ja muille pikkuohjelmille, toki näiden sekaan voi liittää myös sovelluskuvakkeita mutta pääsääntöisesti sovellukset löytyvät omasta valikostaan.

Android N on seuraava suuri päivitys ja nyt sen kehitystyöstä on kuulunut että kyseisessä versiossa ei olisi sovellusvalikkoa laisinkaan vaan sovelluskuvakkeet käynnistetään suoraan ensimmäiseltä näytöltä Applen iOS:n tapaan.

Googlen nykyinen sovellusvalikko

Kyseessä on kuitenkin vielä hyvin keskeneräinen Android versio joten voi olla että Google kehittää sille vielä uudenlaisen valikon, sovellusvalikon poistumista kuitenkin saattaa ennakoida se että esimerkiksi Googlen Play sovelluskauppa asettaa nykyään oletuksena uusien ohjelmien kuvakkeet ensimmäiselle näytölle, tämän voi käydä ruksimassa asetuksista pois jolloin kuvakkeet näkyvät vain sovellusvalikossa.

Mikäli sovellusvalikko poistuisi kokonaan, muuttuisi Androidissa muutakin, esimerkiksi sovellusten poistaminen tulisi yksinkertaisemmaksi kun sen voisi tehdä oikeasti myös ensimmäiseltä -tai kotinäytöltä, nyt siitä voi vain poistaa kuvakkeen mutta ei itse ohjelmaa, oikea poistaminen täytyy tehdä sovellusvalikosta käsin.

LÄHDE: Android Authority

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"