Saksalainen oikeuslaitos Arnsbergissä päätti viime viikolla tekemässään päätöksessä seuraavasti: Amazonin tuotesivun jakaminen sähköpostitse on laitonta.
Kyseessä on Amazon verkkokaupan tarjoama toiminto jonka avulla verkkokaupassa asioiva henkilö voi jakaa löytämänsä tuotteen tilaussivun sosiaalisessa mediassa tai suoraan sähköpostitse ystävälleen.
Sosiaaliseen mediaan jakamista ei pidetty sentään laittomana mutta sähköpostin lähettämistä kyllä.
Tapauksessa ei kuitenkaan nyt syytetä tiettyä asiakasta joka olisi lähettänyt tiedon kalliista ostoksestaan kateelliselle kaverilleen vaan suoraan Amazonia, sillä sähköposti katsotttiin oikeudessa Amazonin lähettämäksi mainospostiksi ja häirinnäksi koska vastaanottajalta ei ole kysytty erikseen lupaa “mainosviestin” lähettämistä varten.
Teknisesti ottaen Amazon on viestin lähettäjä mutta periaatteessa ja käytännössä lähettäjä on kuitenkin verkkokaupan asiakas.
On tosin totta että sähköpostiin tuleva viesti sisältää myös Amazonin mainontaa “suosituksien” muodossa, viestissä ei kuitenkaan mainita hintaa tai siitä ei voi suoraan tehdä ostoksia Amazonilla:
Tuotteen alapuolelle on sijoitettu myös muita Amazon verkkokaupassa myytäviä tuotteita, tämä on voinut olla suurin syy siihen miksi oikeus katsoi viestin olevan häiritsevää, jopa roskapostia. Viesti ei myöskään tule asiakkaan sähköpostiosoitteesta vaan no-reply@amazon.com -osoitteesta.
Entäs kaikki muut?
Myös monilla muilla sivustoilla ja verkkokaupoilla on samankaltaisia palveluita tarjolla kävijöilleen, näiden kautta kävijät voivat jakaa sisältöä eteenpäin, näin on myös IT Paukussa.
Onko siis myös nämä sivustot syyllistymässä roskapostin lähettäjiksi koska eivät ole saaneet tämän kyseisen oikeuden peräänkuuluttamaa suostumusta?
LÄHDE: The Stack
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
"be excellent to each other"