maanantai 15. helmikuuta 2016

µTorrentista maksullinen, mainosvapaa versio

µTorrentista maksullinen, mainosvapaa versiouTorrent (µTorrent) on yksi suosituimmista Bittorrent tekniikkaa hyödyntävistä tiedostonsiirtosovelluksista mutta se on kärsinyt valtavista PR-ongelmista sen mukana tulevien mainosten vuoksi. Nyt rahoitukselle etsitään vaihtoehtoa.

uTorrent kärsi noin vuosi sitten valtavasta PR-mokasta kun sen todettiin asentavan tietokoneille roskasisältöä ilman käyttäjän suostumusta, vaikka ohjelman käyttöehdot moiset oikeudet ohjelmalle antoivatkin, käyttäjät eivät sulattaneet tilannetta vaan etsivät vaihtoehtoisen bittorrent clientin.

Timi ei enää toivo saavansa samankaltaista julkisuutta ja toivoo että käyttäjät siirtyisivät tukemaan sovelluksen kehitystä suoraan edullisen vuosimaksun muodossa.

Käyttäjät saavat rahalleen vastinetta:

µTorrentin hinnasto (klikkaa suuremmaksi)

4,95 dollaria vuodessa maksavalla µTorrent Ad-free:llä käyttäjä saa uTorrentista mainoksettoman mutta sovelluksesta tarjotaan myös kalliimpi 19,95 dollaria vuodessa maksava µTorrent Pro versio joka sisältää enemmän ja vähemmän hyödyllisiä toimintoja.

Kalliimmassa versiossa on ominaisuutena 24/7 toimiva asiakaspalvelu, jolle on vaikea keksiä todellista tarvetta kenellekään sekä virustorjunta jolle on myöskin vaikea keksiä todellista tarvetta koska esimerkiksi Windowsissa on jo valmiiksi virustorjunta, uTorrentin sisältämä virustorjunta on lähinnä koneen resursseja syövä turhake.

19,95 dollarilla saa sitten vielä muutaman lisätoiminnon ohjelmaan, kuten toiminnon joka muuntaa ladatut videotiedostot useammalle laitteelle sopivaan muotoon, sekä toiminnon jolla ladattavina olevia videoita voi katsoa sitä mukaan kun se latautuu koneelle, torrentit yleensä toimivat siten ettei client sovellukset hae tiedostoa tasaisesti vaan sieltä täältä, ilmeisesti tämä toiminto yrittää korjata tämän mutta samalla se ruuhkauttaa tiedoston jakajan yhteyttä turhan vilkkaasti.

Ohjelmasta vastaavalla yhtiöllä, Bittorrentilla on myös oma bittorrent sovellus, myöskin tämä saa hinnaltaan ja toiminnoiltaan täysin vastaavat maksulliset versiot ilmaisversion rinnalle.

Ilmaisversiot säilyvät edelleen tarjonnassa mutta niissä luonnollisesti mainokset ovat edelleen läsnä, tosin ainakin tällä hetkellä myös ilmaisesta µTorrent clientistä mainokset voi estää asetuksia säätämällä.

LÄHDE: TorrentFreak

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"