maanantai 15. helmikuuta 2016

PayPal hyökkää vpn-palveluiden kimppuun

PayPal hyökkää vpn-palveluiden kimppuunMaksupalveluita tarjoava PayPal rajoittaa vpn-palveluita tarjoavien yrityksien käyttämiä PayPal-tilejä.

PayPal kertoo syyksi yhtiöiden mahdollistavan asiakkaillensa tavan jolla rikkovat tekijänoikeuslakeja ja määrityksiä.

Kuluttajille myytävät vpn-palvelut tarjoavat asiakkaillensa mahdollisuuden esiintyä verkossa esimerkiksi Yhdysvaltalaista verkkoyhteyttä käyttävältä, näin käyttäjä pääsee verkkopalveluihin jotka on tarkoitettu pelkästään Yhdysvaltalaisille asiakkaille.

Esimerkiksi Netflixin videokirjasto on huomattavasti laajempi Yhdysvalloissa kuin muualla maailmassa ja siksi VPN-yhteydet kiinnostavat esimerkiksi eurooppalaisia käyttäjiä.

Tämä kuitenkin rikkoo tekijänoikeuksia ja sopimuksia, Netflixin, Hulun ja muiden palveluiden täytyy sopia erikseen jokaisen maan kanssa sisältönsä jakamisesta ja jos käyttäjät ympäri maailman menevät jenkkisisältöön vpn-yhteyden kautta, syyllistyvät käyttäjät tuolloin piratismiin vaikka maksavatkin palvelusta, erona on se että maksu oikeuttaa vain tietyn maan -tai maanosan sisältöön.

PayPal ei halua tukea millään tavoin tekijänoikeuksia rikkovia tai siihen “suosittelevia” yrityksiä ja nyt vpn-yhteyksiä tarjoavat yritykset ovat yhtiön mielestä näitä suosittelevia tahoja.

PayPal ei toistaiseksi vielä ole hyökännyt kuin tiettävästi yhtä yritystä vastaan asiassa joka itse toi asian julki.

PayPal oli lähettänyt pienelle vpn-yhteyksiä tarjoavalle yritykselle tiedotteen sähköpostitse jossa ilmoitettiin että PayPal-tilin siirtyneen rajoitettuun tilaan johon ei voi enää lähettää maksuja. PayPalin päätös on pysyvä eikä vpn-yhteyksiä tarjoava yritys voi valittaa asiasta.

Yhtiö vaatii sähköpostissa että kyseinen yritys poistaa kaikki viitteet PayPaliin verkkosivuiltaan ja muistuttaa palvelunsa käyttöehdoista jossa kerrotaan palvelun suhtautumisesta kyseenalaiseen toimintaan.

PayPalin uhriksi joutunut yritys on luonnollisesti pettynyt PayPalin päätöksestä mutta erityisen pettynyt se on siitä että PayPal ei ilmoittanut missään vaiheessa yrityksen olevan tutkan alla, jolloin yritys olisi voinut toimia paremmin ja korjata PayPalia häiritsevät asiat verkkosivuiltaan.

Suurin ongelma PayPalille ilmeisesti kuitenkin oli vpn-palveluita tarjoavan yrityksen melko räikeä mainonta jossa se kertoi olevansa “unblocker” palvelu, joka viestii juurikin geo-rajoituksia kiertävästä toiminnasta.

VPN-palveluita tarjoavien yrityksien kannattaa siistiä markkinointitekstinsä PayPalin käyttöehtojen mukaisiksi jos haluavat vielä olla moisen asiakkaita.

PayPalilla on miljoonia asiakkaita ja monelle sen olemassa olo maksuvaihtoehtoina on kynnyskysymys, siksi monella yrityksellä ole varaa jättää sitä pois vaihtoehdoista, vaikka muitakin maksupalveluita on tarjolla PayPal on suosituin.

LÄHDE: TorrentFreak

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"