keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Latausvinkki: Google+ päivittyi iPadille

Latausvinkki: Google+ päivittyi iPadilleGoogle on julkaissut Google+ sovelluksen iOS-versioon päivityksen joka korjaa monia ärsyttäneen ongelman.

Google ei ole aikoihin tehnyt kovin näkyviä päivityksiä Google+ sovellukseensa ja varsinkin iPad käyttäjiä on harmittanut se ettei aikaisempi versio osannut rivittää palvelun käyttäjien julkaisemia postauksia vaan kaikki olivat yhdellä liuskalla keskellä ruutua.

Ongelma ei ollut kovin ärsyttävä mikäli iPadia piti pystyasennossa mutta vaaka-asennossa striimin reunoille jäi valtavasti hukkatilaa.

Nyt uusin 5.4.0 versio korjaa tämän ongelman ja vihdoin iPadin suurempi ruutu puhelimiin verrattuna on otettu paremmin huomioon ja nyt postaukset jakautuvat kahdelle sarakkeelle.

Google+ sovellus osaa hyödyntää iPadin koko näytön

Muita päivityksen tuomia parannuksia ovat ilmoitusten jakaminen siten että lukemattomat päivitykset saa halutessaan omaksi listakseen.

Google+ sovelluksen sivupaneelin kautta pääsee myös nopeasti Googlen muihin sovelluksiin kuten Google Kuviin, Hangoutsiin sekä Google-hakuun.

Ei edelleenkään täydellinen Google+ kokemus:

Vieläkin on paljon hiottavaa jotta sovellus toimisi entistä paremmin Googlen omien sovelluksien kanssa, esimerkiksi linkit avautuvat nyt sovelluksen omaan sisäänrakennettuun selaimeen ja mikäli jos linkin haluaa avata ulkoiseen selaimeen on vaihtoehtona vain Safari tai linkin kopiointi, jostain syystä Google Chromea ei listalle saada vaikka esimerkiksi Gmail näin osaa tehdä.

Myöskin esimerkiksi Youtube -linkkien pitäisi ymmärtää avautua suoraan Youtube sovellukseen.

iOS:n rajoituksiin ei tässä voida vedota sillä linkit voidaan avata kehittäjän tahtomaan sovellukseen, tämän on voinut tehdä jo pidemmän aikaa.

Google+ on jo julkaistu App Storeen ja päivittyy automaattisesti, mikäli automaattiset päivitykset on kytketty päälle. Version voi myös ladata App Storesta ja tietenkin täysin veloituksetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"