keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Windowsin mobiiliversio menettää jälleen tärkeän sovelluksen

Windowsin mobiiliversio menettää taas tärkeän sovelluksenHERE karttapalvelut katoavat Windows luurien sovelluskaupasta seuraavien päivien aikana ja sovelluksen tuki loppuu kesäkuun lopulla.

HEREstä ilmoitetaan että nykyinen versio on eräänlainen purkkaviritelmä jolla se on saatu pysymään kasassa viimeisimpien Windows päivitysten kanssa mutta kyseinen viritelmä lakkaa toimimasta kesäkuun 30 päivä. Tästä syystä sovellus pitäisi kehittää kokonaan uusiksi Windowsille, johon HERE ei ole valmis lähtemään.

HEREn päätöstä ei ole vaikea ymmärtää, Windows puhelimet eivät yksinkertaisesti menesty joten palveluiden on turha panostaa alustaan omia rahojaan tai aikaa jos kukaan ei pysty takaamaan panostuksen olevan kannattavaa.

Nokian autojäteille myymä HERE Maps on ollut hyvin suosittu karttapalvelu Windows luurien käyttäjien keskuudessa, periaatteessa siitäkin syystä ettei vaihtoehtoja käytännössä ole ollut, varsinkaan Euroopassa.

Microsoft yrittää kiriä omalla karttasovelluksellaan HEREn etumatkaa ja käyttäjien antamien kommenttien perusteella Windowsin kartat -sovellus vaikuttaa toimivalta ratkaisulta.

LÄHDE: ETN

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"