maanantai 14. maaliskuuta 2016

Latausvinkki: MaruOS - Täysiverinen linux työpöytä puhelimestasi

Latausvinkki: MaruOS - Täysiverinen linux työpöytä puhelimestasiMonet varmasti tietävät konseptin jota Canonical sekä Microsoft kummatkin ajavat tällä hetkellä mobiilipuolelle, käyttöjärjestelmä joka tarjoaa niin mobiilialustan isäntälaitteelle kuin myös täyden työpöydän suuremmalle näytölle.

MaruOS tekee saman mutta sillä erotuksella ettei kyse ole jatkuvasti samasta käyttöjärjestelmästä, mobiilipuolella MaruOS tarjoaa melko pelkistetyn ja puhtaan Android kokemuksen mutta vasta kun laitteen yhdistää näyttöön, näppäimistöön ja hiireen avautuu ruudulle itsenäinen Debian linux työpöytä.

MaruOS tarjoaa Debian linux työpöydän kun laitteeseen liitetään HDMI-piuha

Järjestelmät toimivat kaikki omassa suojatussa tilassaan mutta mikä hienointa, ne toimivat samaan aikaan, Android on käytettävissä kokoajan vaikka laite olisi liitettynä näyttöön, puhelut, tekstiviestit ja muut puhelintoiminnot ovat käytettävissä samaan aikaan kun käytät Debiania suurella näytöllä.

Android sekä Debian pystyvät kuitenkin jakamaan tiedostoja keskenään MicroSD kortin kautta, sovelluksesta ja tekniikasta riippuen samoja tiedostoja voi käyttää samanaikaisesti kummassakin järjestelmässä.

Kun käyttäjä irrottaa laitteen näytöstä, pysyy Debian siinä tilassa mihin sen on jättänytkin ja liitettäessä laitteen takaisin, voi jatkaa siitä mihin aikaisemmin jäi.

Kyseessä on täysiverinen Debian Linux käyttöjärjestelmä ja siten sinne on helppo asentaa haluamansa sovellukset.

MaruOS on tällä hetkellä vielä kovasti keskeneräinen projekti ja sen voi asentaa tällä hetkellä vain Nexus 5 puhelimeen, myöhemmin tuettuja mobiililaitteita tulee enemmänkin tarjolle.

Projektiin kannattaa käydä tutustumassa MaruOS:n verkkosivuilla osoitteessa www.maruos.com, josta voi tilata sähköpostiinsa uutiskirjeen jonka kautta projektin edistymistä voi myös seurata.

LÄHDE: Liliputing.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"