torstai 24. maaliskuuta 2016

Nordea julkaisee oman maksusovelluksen Androidille

Nordea julkaisee oman maksusovelluksen AndroidilleNordea tuo kevään aikana markkinoille pankin oman, lähimaksamiseen tarkoitetun Nordea Pay -sovelluksen tarjolle.

Nordea kertoi tammikuun lopulla että satsaa jatkossa digitaalisten palveluiden kehittämiseen entistä enemmän, tuolloin kuitenkin epäiltiin että ensimmäiset uudet kuluttajapalvelut saataisiin ulos vasta vuoden lopulla.

“Viime vuoden helmikuussa lähimaksuja tehtiin hieman yli 100 000 kappaletta ja tämän vuoden helmikuussa niitä tehtiin jo yli 400 000”, kertoo liiketoiminnanjohtaja Jussi Mekkonen Nordeasta.

Nordea Pay helpottaa jatkossa lähimaksamista tarjoamalla käyttäjälle entistä nopeamman tavan tehdä maksu. Enää kun korttia ei tarvitse erikseen kaivaa lompakosta, riittää että heilauttaa puhelintaan maksupäätteen vierellä.

Nordea Pay palvelun ensimmäisessä vaiheessa mukana on tosin vain Mastercard yhdistelmäkortit mutta myöhemmin palveluun tulee myös muut kortit mukaan.

Uusi sovellus tarvitsee toimiakseen NFC-tuetun puhelimen jota suurin osa Android laitteista tällä hetkellä jo onkin.

Tällä hetkellä useat puhelinvalmistajat ovat tuoneet tarjolle kaikki oman palvelunsa lähimaksamiseen, Nordean liike lähteä kehittämään omaa sovellusta saattaa olla selkeä hidaste puhelinvalmistajien omien palveluiden leviämiseen suomeen.

Nordealta kuitenkin kerrotaan että pankki olisi kehittämässä myös muita mobiilimaksamisen palveluita, pankki ei ole kuitenkaan valmis puhumaan tästä sen enempää vielä. Voi siis olla että Nordea saattaisi alkaa tukemaan puhelinvalmistajien palveluita myös.

LÄHDE: Nordea

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"