perjantai 22. huhtikuuta 2016

Intel potkii 12 000 työntekijää ulos

Intel potkii 12 000 työntekijää ulosPuolijohdejätti Intel suunnittelee potkivansa yhtiöstä noin 12 000 työntekijää pihalle PC-järjestelmien heikon kysynnän sekä uuden kannattavamman strategian vuoksi.

Irtisanomiset on tarkoitus pistää käytäntöön vuoden 2017 puoliväliin mennessä, irtisanomisia tapahtuu ympäri maailmaa ja se koskee noin 11 prosenttia yhtiön kokonaistyövoimasta.

Suomessa Intelillä on toimintaa Espoossa sekä Tampereella, Tampereella on sovelluskehitysyksikkö ja Espoossa taas myyntiyksikkö, Intel ei ole kertonut tarkemmin kuinka potkut jaetaan maailmanlaajuisten toimipisteiden kesken.

Uusi kannattavampi strategia: IoT sekä terveysteknologia:

Syynä irtisanomisiin on Intelin mukaan uusi strategia jolla yhtiö laajentaa toimintaansa terveysteknologiaan, IoT-teknologiaan sekä kodin älylaitteiden valmistamiseen, yhtiö panostaa toki myös datakeskuslaitteiden siruvalmistukseen joka on yksi suuri kasvualue, tosin hidas sellainen.

Uuden strategian lisäksi yhtiö haluaa säästää noin 1,4 miljardia dollaria yhteensä ja olettaa saavuttavansa säästöt vuoden 2017 puoliväliin mennessä jolloin irtisanomiset pitäisi olla hoidettu.

Yhtiön tulosta on laskenut PC:n kysynnän hiipuminen, koneita ei päivitetä enää tarpeeksi usein vaikka uutta teknologiaa tuotetaankin markkinoille.

LÄHDE: Intel

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"