torstai 21. huhtikuuta 2016

Opera tuo aidon VPN-yhteyden selaimeensa

Opera tuo aidon VPN-yhteyden selaimeensaOpera Software kertoo tuovansa Opera selaimeensa aidon VPN-yhteyden suojaamaan käyttäjiensä tietoliikennettä sekä yksityisyyttä.

VPN-yhteyden (Virtual-Private-Network) tarkoitus on suojata käyttäjänsä yksityisyyttä, VPN-yhteyden läpi kulkevaa nettiliikennettä on vaikea saada paikallistettua sillä käyttäjän liikenne ohjataan ulkomaisen palvelimen läpi, tällöin vain kyseisen palvelimen IP-osoite tulee esimerkiksi verkkosivujen lokitiedostoihin näkyville.

Verkkosivut eivät voi myöskään lokalisoida käyttäjää aidon olinpaikan perusteella, lokalisointi tapahtuu VPN-palvelimen fyysisen olinpaikan mukaan, näin esimerkiksi vain Yhdysvalloissa toimivat striimauspalvelut avautuvat myös Suomalaiselle käyttäjälle.

VPN-yhteys on myös hyvä turva julkisissa WLAN-verkoissa sillä se salaa käyttäjänsä tietoliikenteen.

Opera on tuonut jo VPN-palvelunsa suoraan selaimen tietoturvaan, se on saatavilla tällä hetkellä selaimen kehitysversioon (dev) ja lopulta se tulee myös saataville selaimen tavalliseen tai vakaaseen versioon (stable).

Ruutukaappaus Operan VPN-ominaisuudesta

Täysin ilmainen ja rajoitukseton:

Mikä parasta niin Operassa oleva VPN-palvelu ei perustu maksullisuuteen, VPN-yhteys on täysin ilmainen ja datarajoitukseton, joten sitä voi periaatteessa pitää huoletta aina päällä, tosin VPN-yhteydet ovat yleensä huomattavasti hitaampia kuin käyttäjän alkuperäinen yhteysnopeus johtuen tietoliikenteen salaamisesta, näin on myös Operan tapauksessa mutta nopeudet riittävät silti hyvin esimerkiksi Netflixin striimaamiseen.

VPN-palvelimet ovat tällä hetkellä tarjolla Yhdysvalloissa, Saksassa sekä Kanadassa.

Operan VPN-palvelu perustuu Opera Softwaren omistamaan SurfEasy VPN-yrityksen palveluihin.

LÄHDE: Opera Desktop Blog (sisältää myös latauslinkit)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"