keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Philips lakkaa myymästä kaarevia televisioitaan Pohjoismaissa

Philips lakkaa myymästä kaarevia televisioitaan PohjoismaissaPhilips on päättänyt lakkauttaa ainakin toistaiseksi kaarevien näyttöjen myymisen Pohjoismaissa, ei sovi koteihin.

Kaarevat näytöt olivat uusi digitelevisio tai 3D-televisio, tai niin ainakin valmistajat aluksi ilmeisesti luulivat. Pohjoismaisia kuluttajia ne eivät kuitenkaan ole myyntilukujen valossa ainakaan kiinnostaneet.

Kaarevassa paneelissa on tekninen etu muun muassa katselukulmien kohdalla kuin perinteisessä suorassa paneelissa, etu ei kuitenkaan ole niin suuri että television kohdalla siitä olisi valmis maksamaan pari sataa tai jopa tuhansia euroja enemmän kuin hyvästä perinteisemmästä LED- tai OLED-paneelin omaavasta televisiosta.

Philipsin kaarevat televisiot ovat toki laadultaan erinomaisia mutta muutenkin liiaksi kilpailuilla kuluttajamarkkinoilla hinta menee tekniikan ja jopa laadun edelle jolloin valmistajalla ei vaihtoehtoja juuri ole, varsinkaan kun kilpakumppaneina ovat sellaisia jättejä kuten LG sekä Samsung jotka kaarevat näytöt aikoinaan kuluttajien saataville ensimmäisinä toivat.

Nousua kaarevien näyttöjen myynnissä on ollut, esimerkiksi GfK:n tilastojen mukaan kyseisen paneelin omaavia näyttöjä on myyty Pohjoismaissa vuoden 2016 ensimmäisen neljänneksen aikana jo 6% kaikista myytävistä näytöistä, tämä on ilmeisesti kuitenkin liian hidasta kehitystä Philipsin Pohjoismaiden myyntijohtajalle Henrik Kyhlille.

Kyhl on kuitenkin ilmoittanut julkisuuteen syyksi sen ettei kaarevat televisiot istu pohjoismaisiin koteihin: “Toki kaareva television näyttää hienolta huoneessa, jossa seinätkin ovat kaarevia, mutta harvempi meistä asuu tornissa.”

Kaarevia televisioita on silti ollut myynnissä jo noin kolmen vuoden ajan eikä niiden hinnat ole juurikaan alkuajoista tippuneet, sillä niitä myydään edelleen 2 - 5 000 euron hintaan, paneelia ympäröivä tekniikka on tosin päivittynyt vuosien saatossa myös, joka tapauksessa kaareva televisio on pysynyt luksustuotteena lähinnä vain sen ulkoisen muodon vuoksi.

Philipsin ratkaisu on ehkä turhan radikaali eikä se ainakaan paranna hintakilpailua tai kuluttajan valinnanvapauksia, parempi keino olisi ehkä ollut kuitenkin olla ensimmäinen valmistaja joka olisi uskaltanut poistaa tuotteidensa hinnoista turhat numerot pois.

LÄHDE: Philips TV / TPVision lehdistötiedote

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"