keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Microsoft tappaa suositun kalenterisovelluksen

Microsoft tappaa suositun kalenterisovelluksenErittäin suosittu kalenterisovellus Sunrise lopettaa toimintansa, kehitystiimi liittyi osaksi Microsoftin Outlook -tiimiä.

Sunrise kalenterisovellus on ollut erittäin suosittu aikoinaan varsinkin iPhone käyttäjien keskuudessa, myöhemmin siitä julkaistiin versiot myös Androidille sekä selaimella toimiva versio työpöytäkäyttöön.

Viime vuonna Microsoft osti kalenterisovelluksen kokonaan ja vielä tuolloin sen ei pitänyt muuttaa mitään Sunrisen kehityksen kannalta, mutta kuten näissä tapauksissa yleensä käy, ei uutinen tullut monellekaan kovinkaan suurena yllätyksensä.

Itsenäinen sovellus on ostettu ja nyt se tapetaan bloatin Outlook -sovelluksen vuoksi. Outlook kun ei tarjoa vain kalenteria, siihen kuulu myös sähköposti client jota monikaan ei varmasti usko tarvitsevansa.

Sunrisen kehitystiimi kiittää kuitenkin palvelun ja sovelluksensa käyttäjiä ja toivoo samalla että käyttäjät siirtyisivät Outlookin pariin.

Sunrise kalenterisovellus poistetaan seuraavien päivien aikana eri alustojen sovelluskaupoista ja koko palvelu ajetaan alas 31. elokuuta jolloin se lakkaa toimimasta. Sovelluksen päivittäminen ja tukeminen on jo lakkautettu.

Outlookia on arvosteltu varsinkin sen kalenteriominaisuuksien vuoksi, joten nyt siihen osaan ohjelmaa voisi kuvitella tulevan parannus.

Käyköhän myös Microsoftin nykyisin omistamalle Wunderlist tehtävälistaus sovellukselle myös siten että se integroidaan osaksi Outlookia?

LÄHDE: Sunrise Blog

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"