Systemd on saanut paljon negatiivista palautetta mutta on silti löytänyt tiensä suureen osaan eri Linux jakeluita. Viimeisin hölmöys mitä systemd:n on havaittu tekevän on sulkea taustasovellukset järjestelmän muistista mikäli ne käynnistänyt käyttäjä on kirjautunut järjestelmästä ulos.
Monessa eri Linux distribuutiossa eli jakelussa ollaan siirrytty uudenlaiseen init-järjestelmään jota kutsutaan systemd:ksi. Systemd huolehtii järjestelmässä ajettavien palveluiden hallinnasta.
Debian linuxin bugiraportteihin ilmestyi viime viikon torstaina ilmoitus jossa ilmoitetaan että systemd todellakin sulkee taustasovellukset pois käyttäjiltä jotka kirjautuvat järjestelmästä ulos.
Raportin mukaan, sillä miten käyttäjä on järjestelmään kirjautunut ja käynnistänyt tausta-ajattevat sovellukset ei ole merkitystä, kaikki prosessit jotka käyttävät session-XX.scope, yksiköitä tapetaan systemd-logind:n kautta.
Periaatteessa kyse on toiminnosta eikä ilmeisesti niinkään ohjelmavirheestä, ongelma on se että automaattinen prosessien tappotoiminto on käytössä oletuksena ja sen voi periaatteessa sulkea vain jos koko systemd:n kääntää uudelleen komennolla joka jättää autokillin pois. Tämä on kuitenkin sellainen projekti joka ei ole käytännössä edes todellinen vaihtoehto.
Ongelma koskee systemd versiota 230.
Kehittäjiä ei kiinnosta?
Kuten yleensä, systemd:n puolustajat eivät näytä näkevän ongelmaa tässäkään tapauksessa vaan pyytävät muuta maailmaa muuttamaan käytäntöjään.
Linuxin yhtenä pointtina on olla järjestelmä joka tukee monipuolista moniajoa, nykyinen systemd kuitenkin tuhoaa tämän melko hyvin.
Esimerkiksi monet monitorointisovellukset toimivat järjestelmän taustalla, riippumatta sen käynnistäneen käyttäjän kirjautumisista, myöskin irc bouncherit ja monet muut sovellutukset saattavat lakata toimimasta koska systemd luulee niiden olevan turhia järjestelmän kuormittajia.
LÄHDE: Slashdot
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
"be excellent to each other"