maanantai 20. kesäkuuta 2016

Etelä-Australian sairaaloissa käytetään DOS-pohjaista potilasrekisteriä ja sitä halutaan käyttää edelleen

Etelä-Australian sairaaloissa käytetään DOS-pohjaista potilasrekisteriä ja sitä halutaan käyttää edelleenEtelä-Australian hallinto on hankkinut sairaaloihinsa 90-luvun alussa järjestelmän joka vastaa sairaaloiden ja terveyskeskusten potilasrekisteristä ja rekisterisovellusta halutaan käyttää edelleen, ongelma on nyt lisenssi joka on umpeutunut.

Osavaltion käyttämän CHIRON-järjestelmän ohjelmalisenssi on umpeutunut viime vuoden maaliskuussa eikä sitä voi enää uusia koska yhtiö joka ohjelman on Etelä-Australialle toimittanut ei tue sitä enää.

Yritys vaatii joka tapauksessa että osavaltion on lakattava käyttämästä sovellusta lisenssin umpeutumisen vuoksi.

Koska kuitenkaan yritys ei ole pystynyt toimittamaan vaihtoehtoista järjestelmää, ei ohjelman käytön lopettaminen yksinkertaisesti onnistu.

Yhtiö on vienyt asian oikeuteen ja oikeus on vaatinut Etelä-Australian osavaltion hallintoa lopettamaan sovelluksen käytön.

Etelä-Australian hallinto on vastannut oikeuden päätökseen että mikäli osavaltio pakotetaan lopettamaan sovelluksen käyttö, vaarantaisi se potilaiden turvallisuuden sillä rekisteristä löytyy hoitokertomukset, hoitohistoria, lääkemääräykset ja kaikki muu kriittisesti tärkeä tieto potilaista.

Vaihtoehtoa etsitty ja muutosprojekti käynnissä:

Osavaltio on etsinyt vaihtoehtoista järjestelmää vuodesta 2014 lähtien, vaihtoehdoksi on valittu järjestelmä nimeltä EPAS mutta kuten yleensä näin laajoissa järjestelmissä, se ei toimi vaan on kohdannut pitkiä viivästyksiä ja ennen kaikkea se on syönyt rahaa tolkuttomasti.

EPAS on tällä hetkellä käytössä ainoastaan kolmessa eri kohteessa kun taas DOS-pohjainen CHIRON järjestelmä on käytössä 64 Etelä-Australian osavaltion terveydenhuollon kohteessa.

LÄHDE: Slashdot

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"