tiistai 21. kesäkuuta 2016

Lakiehdotus: Venäjän tiedustelulle takaovi salattuun viestintään

Venäjälle kehitellään lakia joka pakottaa avaamaan im-salauksetVenäjän duumassa on esitelty laki jossa pakotettaisiin maassa toimivien viestintäsovelluksien sekä tekniikoiden suojauksien avaamista tiedusteluviranomaisten käyttöön.

Kyse on uudesta terrorisminvastaisesta laista johon kyseinen pykälä kuuluu. Yhtiö tai taho joka ei toimita taka-ovea viranomaisille voi saada noin 13 000 euron sakot.

Laki ei ole vielä edennyt duumaa pidemmälle mutta sille on useita puolustajia kuten esimerkiksi senaattori Yelena Mizulina, joka toivoo alahuoneen esityksen pääsevän laiksi asti, “nuorisoa aivopestään internetin suljetuissa ryhmissä tappamaan poliiseja, me emme voi vain katsoa hiljaa sivusta tämänlaista kehitystä”.

Muun muassa Telegram on palvelu joka tarjoaa näitä niin sanottuja suljettuja ryhmiä ja sen salaus on melko pätevää luokkaa. Palveluita saattaisi uhata sakot ja mahdollisesti koko palvelun pyyhkäisy pois Venäjän internet verkosta mikäli he eivät pysty tai halua tarjota salauksenpurkuvälineitä Venäjän tiedustelulle kun se niitä pyytää.

Mikäli palvelut tulisivat nöyrtymään Venäjällä uuden lain edessä, tulisi niiden käytöstä turvallisuusuhka muualla maailmassa.

Google aloitti myös hetki sitten Google Spaces palvelun joka tarjoaa samankaltaisen ryhmäkeskustelupalvelun kuten Telegram. Google kuitenkin toimii jo nyt useamman valtion kanssa yhteistyössä joten Googlelle lain läpi meneminen tuskin tuottaisi ongelmia.

LÄHDE: The Daily Dot

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"