torstai 16. kesäkuuta 2016

Alibaban perustaja: “Feikit voivat olla jopa alkuperäisiä parempia tuotteita”

Jack MaJättimäisen verkkokaupan Alibaban perustaja sekä hallituksen puheenjohtaja Jack Ma laukaisi eräässä tapahtumassa: “Mikäli käytät Kiinalaisia valmistajia omien tuotteidesi valmistajana, älä ihmettele jos markkinoille ilmestyy laadukkaita feikkejä”.

Alibaba on alusta jota lähinnä Kiinalaiset tuotevalmistajat voivat käyttää suoramyyntiin, siellä myydään yleisiä hyödykkeitä tai lähinnä niiden laadukkaita tai ei niin laadukkaita piraattikopioita.

Jack Ma on jopa sitä mieltä että kyseiset feikit ovat nykypäivänä parempia niin laadultaan ja hinnaltaan kuin alkuperäiset tuotteet.

Piratismia vastaan taistelu Kiinassa yhtä tyhjän kanssa:

Kiinalainen Alibaba on joutunut useiden väärentämistä vastaan taistelevien ryhmittymien hampaisiin mutta toistaiseksi Alibaba porskuttaa menemään.

Jopa Kiinan oma markkinaregulaattori on arvostellut Alibaban toimintaa, heillä ei ilmeisesti kuitenkaan näytä olevan mahdollisuuksia puuttua toimintaan sen laajemmin sillä Alibaba on ilmoittanut regulaattorin arvostelun olevan haitaksi Kiinalaisille yhtiöille jotka tekevät verkkokauppaa ja jatkaa edelleen samalla toimintalinjallaan.

Mistä piraattituotteet sitten tulevat?

Piraattituotteet tulevat suoraan samoilta valmistajilta eli alihankkijoilta jotka tekevät virallisia ja aitoja tuotteita, esimerkiksi puhelimia. Jos vaikka LG on tilannut 50 000 laitteen erän tiettyä puhelinmallia, tulee siitä brändittömiä versioita hyvin pian myös markkinoille Alibaban tarjoamiin verkkokauppoihin, tai viimeistään silloin kun alihankkijasopimus on loppunut.

LÄHDE: Engadget

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"