keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Windows 10: Edge avaa yritysverkon sovellukset Internet Exploreriin uuden kikan avulla

Windows 10: Edge avaa yritysverkon sovellukset Internet Exploreriin uuden kikan avullaEdge oletusselaimena mutta yrityksen sisällä käytetään sovelmia jotka vaativat Internet Explorer -selaimen, tuttu tilanne? Jatkossa Edgestä voi käynnistää Internet Explorer 11 -selaimen ilman varoituksia ja käyttäjälle näkyviä kysymyksiä ja kikka toimii myös päinvastoin.

Yritysjärjestelmissä on paljon käytössä sisäisiä sovelmia jotka vaativat toimiakseen vain Internet Explorer -selaimessa olevia tekniikoita joita ei tulla turvallisuuteen vedoten liittämään Microsoft Edge -selaimeen, joka on muuttunut Windows kympin myötä käyttöjärjestelmän oletusselaimeksi.

Windows 10 seuraavassa suuressa kesän aikana julkaistavassa Anniversary Update -päivityksessä parannetaan Edgen sekä IE:n yhteiskäyttöä siten että Edge ymmärtää kun käyttäjä menee tietylle ennalta määrättyyn verkkosivuun, kuten esimerkiksi yrityksen sisäiseen sovellukseen joka vaatii IE:tä. Edge ei yritä tässä tapauksessa ladata kyseistä sivua itse vaan ymmärtää avata IE -selaimen käyttäjän eteen kyseisellä sivustolla ladattuna.

Toimintoa esittelevä animaatio

Kun taas käyttäjä haluaa jatkaa tavallista internet selailua, voi hän syöttää haluamansa verkko-osoitteen Internet Explorerin osoitepalkkiin, tässä vaiheessa kuitenkaan haluttu verkkosivu ei lataudukaan epäturvallisessa IE -selaimessa vaan sivu ladataankin Edge selaimeen.

Jotta Microsoft Edge -selain voi ymmärtää mitkä sivut tai osoitteet tarvitsee ladata IE:llä, täytyy sitä varten antaa selaimelle lista Windowsin ryhmäkäytännöissä.

Näin saat toiminnon käyttöön nykyisessä Insider Preview 14352 buildissa (voi muuttua lopullisen päivityksen tullessa ulos):

Avaa paikallinen ryhmäkäytäntöeditori (gpedit.msc):

01. Tämä avaa kaikki intranet (sisäverkon) sovellukset ja verkkosivut IE -selaimessa.

  • Etsi kohta: Windowsin osat->Microsoft Edge
  • Etsi kohta: Lähetä kaikki intranet-sivustot Internet Explorer 11:een
  • Klikkaa ja valitse Käytössä -> Paina OK

02. Tämä avaa kaikki normaalit verkkosivut (internet) Edge -selaimessa:

  • Etsi kohta: Windowsin osat->Internet Explorer
  • Etsi kohta: Käytä IE:n yrityslitan sivustoluetteloa
  • Klikkaa ja valitse Käytössä -> Paina OK
  • Etsi kohta: Lähetä kaikki Microsoft Edgen yritystilan sivustoluetteloon kuulumattomat sivustot
  • Klikkaa ja valitse Käytössä -> Paina OK

Lisätietoja uudesta ominaisuudesta löytyy Microsoftin Edgen kehitysblogista.

LÄHDE: Microsoft

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"