tiistai 31. toukokuuta 2016

Youtube lähestyi videoiden latauspalvelua uhkauskirjeellä

Youtube lähestyi videoiden latauspalvelua uhkauskirjeelläMaailman tunnetuin ja käytetyin videosivusto Youtube on lähestynyt uhkauskirjeellä sivustoa joka tarjoaa Youtube videoiden tallennustoimintoa käyttäjilleen.

Ensiksi uhkauskirjeessä pyydetään ja sitten uhkaillaan.

Youtube aloittaa kirjeensä toiveella että verkkosivusto lakkaisi tarjoamasta käyttäjilleen toimintoa jonka avulla Youtuben videoita voi tallentaa käyttäjän omalle tietokoneelle katseltavassa muodossa.

Sitten tulee varsinainen uhkaus jossa uhataan perinteisesti oikeustoimilla mikäli pyyntöön ei suostuta seitsemän seuraavan päivän aikana.

Youtube vetoaa viestissään palvelunsa käyttäjien turvaamiseen sekä palvelun käyttöehtoihin jotka estävät videoiden tallentamisen, mikäli Youtube ei itse tarjoa latauspainiketta.

Viestissä mainitaan myös API-käytäntöjen käyttöehdot joissa on samankaltaiset kiellot.

Alla Youtuben uhkauskirje:

Youtuben Tubeninjalle lähettämä uhkauskirje (klikkaa suuremmaksi)

Viimeisimmässä tapauksessa Youtube lähestyi Tubeninja nimistä palvelua mutta he vastasivat Youtubelle ettei he käytä edes Youtuben tarjoamia API-komentoja palvelussaan ja että palvelun käyttäjä ovat itse vastuussa mahdollisista oikeudellisista jatkotoimenpiteistä.

Tubeninjan ylläpitäjä vertaa tapausta tilanteeseen jossa syytettäisiin VHS-kasettien valmistajia tekijänoikeusrikoksesta koska niiden käyttäjät kopioivat sisältöä televisiosta, hän myös kummasteli sitä miksi Google, Youtuben omistaja hyväksyy sen että Chrome verkkoselaimen sovelluskaupassa on liitännäisiä jotka tekevät saman kuin hänen verkkosivuna, eli tallentavat Youtube videot käyttäjän koneelle.

Youtube on myös aikaisemmin lähetellyt samankaltaisia viestejä, vuonna 2012 Youtube lähetti uhkauskirjeen Youtube-mp3.org sivustolle, mitään ei kuitenkaan tapahtunut ja kyseinen palvelu on yksi eniten käytetyimmistä videotallentajista.

LÄHDE: TorrentFreak

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"