maanantai 22. elokuuta 2016

Chromebookiin kirjautuminen helpottuu

Chromebookiin kirjautuminen helpottuuGoogle testaa tällä hetkellä uutta kirjautumistapaa Chrome OS -käyttöjärjestelmään.

Google lisäsi käyttöjärjestelmäänsä uuden kirjautumistavan joka on PIN-koodi, tosin uusi kirjautumistapa on saatavilla toistaiseksi vain käyttöjärjestelmän kehitysversioon (dev) ja sen saa sielläkin käyttöön vain muuttamalla lippuasetuksia (chrome://flags).

PIN-koodilla kirjautuminen

PIN-koodin saa käyttöön toistaiseksi vielä melko hankalasti:

Ensiksi Chromen liput: chrome://flags/#quick-unlock-pin sekä chrome://flags/#enable-md-settings täytyy ottaa käyttöön ja tämän jälkeen Chrome OS on käynnistettävä uudelleen.

Näidenkään toimien jälkeen PIN-koodia ei vielä kysytä vaan käyttäjän tarvitsee nyt käydä Chrome OS:n asetuksissa joka on muuttunut melkoisesti, sillä “md-settings” valinta on muuttanut sen Material Design muotoon.

Uudessa Material Design -asetusikkunassa (tai Chrome välilehdessä) on uudenlainen käyttäjienhallinta “Henkilöt” josta löytyy myös  kirjautumisvaihtoehdot ja tässä tapauksessa haluamme valita Screen Lock vaihtoehdon, jos kaikki on mennyt oikein käyttöjärjestelmä kysyy nyt tilisi salasanaa jonka jälkeen voit asettaa haluamasi nelinumeroisen PIN-koodin jolla voit jatkossa kirjautua kyseiseen Chromebookiin.

Kyseessä testaus:

Täytyy muistaa että PIN-koodikirjautuminen on vielä varhaisessa testivaiheessa, se kyllä toimii mutta esimerkiksi PIN-koodin syötön jälkeen on vielä painettava ENTER-näppäintä, joka turhaan hidastaa kirjautumista. PIN-koodin käyttäminen on joka tapauksessa huomattavasti nopeampaa kuin salasanan syöttäminen.

PIN-koodin asettaminen on tarkoitus lisätä myöhemmin myös Chromen perinteisempään asetus-ikkunaan ja mikäli toiminto saa tarpeeksi käyttäjiä, tulee se varmasti mukaan myös käyttöjärjestelmän vakaaseen jakeluun myöhemmin.

LÄHDE: François Beaufort (Chrome OS kehittäjä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"