perjantai 19. elokuuta 2016

Twitter poistanut yli 230 000 “terroristi”-tiliä palvelustaan

Twitter poistanut yli 230 000 “terroristi”-tiliä palvelustaan235 000 yksittäistä Twitter tiliä on estetty Twitterin itsensä toimesta helmikuun jälkeen, kaikki tilit ovat olleet terrorismimyönteisiä jotka siten rikkovat palvelun käyttöehtoja.

Usean tilin tarkoitus on ollut levittää terroristien propagandaa ja toimia värväyskanavana uusille jihadisteille, myöskin kyseisten tilien seuraajia on melko todennäköisesti potkittu palvelusta ulos, sillä syyksi on riittänyt epäilys terrorismiyhteyksistä, joksi myös värväystilin seuranta on saatettu katsoa. Twitter ei kerro tarkemmin mitä kyseisellä määritelmällä tarkoitetaan, ilmeisesti päätös tehdään tapaus kerrallaan.

Twitter ei myöskään tarjoa listaa suljetuista tileistä, käyttäjistä tai seuraajista. Eikä se myöskään kerro tekniikkaa jonka ansiosta tilit on löydetty.

Ennen Twitterin toimia myös Anonymous-hakkeriryhmittymä on taistellut Twitterissä olleita terroristitilejä vastaan, kaappaamalla niitä ja sulkemalla ne sitä kautta.

Anonymous on myös tehnyt liputustempauksia joiden tarkoituksena on ollut liputtaa eli ilmoittaa Twitterin ylläpidolle epäilyttävistä tileistä palvelun omalla ilmianto-työkalulla.

Taistelu ilmiötä vastaan ikuista:

Twitter taistelee omaa taisteluaan terroristeja vastaan, vaikka suljettujen tilien tiedot päätyisivätkin tiedustelun tutkittavaksi, on Twitteriin aina helppo luoda uusi tili, siihen ei tarvita kuin uusi puhelinnumero tai sähköpostiosoite.

LÄHDE: CNBC

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"