perjantai 26. elokuuta 2016

Estä WhatsAppia jakamasta tietojasi Facebookin kanssa

Estä WhatsAppia jakamasta numerosi FacebookilleMiljoonien käyttämä WhatsApp -viestintäsovellus on ilmoittanut alkavansa jatkossa jakamaan käyttäjiensä tietoja omistajansa, Facebookin kanssa. Tähän kuuluu myös käyttäjien puhelinnumerot joilla he ovat rekisteröityneet WhatsAppiin.

WhatsApp että Facebook ovat kummatkin ilmoittaneet etteivät he tule myymään WhatsAppin antamia käyttäjätietoja eteenpäin mutta samalla kuitenkin kertovat uudistuksen syyksi parantaa Facebook Ads kokemusta käyttäjien kannalta, WhatsAppissa ei kuitenkaan näitä mainoksia ole nähty, eikä ilmeisesti olla näkemässä myöskään tämän päivityksen myötä vaikka näin käyttäjille annetaankin ymmärtää.

Toistaiseksi ainakaan WhatsAppin käyttäminen ei vaadi Facebookin käyttämistä ja jos olet niitä käyttäjiä jotka haluavat muutoin pysyä Facebookista erossa, on sinulla mahdollisuus estää WhatsAppia jakamasta tietojasi Facebookille.

Ensimmäinen tilaisuus tietojen jakamisen estämiselle tulee jo kun WhatsAppin käynnistää uusien ehtojen esityksen jälkeen:

Huom. He jotka ovat kerenneet jo hyväksymään uudet ehdot, voivat hypätä kohtaan viisi.

  1. Ohjelma pyytää sinua hyväksymään uudet käyttöehdot suurella vihreällä painikkeella. ÄLÄ PAINA PAINIKETTA VIELÄ.
  2. Painikkeen alapuolella on nuolimerkintä ja teksti ”Lisätietoja käyttöehtojen ja tietosuojakäytännön tärkeimmistä päivityksistä”. KLIKKAA TÄTÄ TEKSTIÄ.
  3. Ruudulle avautuu nyt mahdollisuus estää tietojesi siirto Facebookille, KLIKKAA RUKSI POIS. (huom. Ohjelma väittää ettei tietojasi jaeta, vaikka et poistaisi ruksia, älä luota tähän. tekstiä ei ole vain päivitetty).
  4. Nyt voit hyväksyä uudet käyttöehdot.
  5. Mikäli olet kuitenkin jo hyväksynyt uudet ehdot, löydät saman ruksin myös WhatsApp sovelluksen asetuksista, kohdasta Asetukset-> Tili.

LÄHDE: The Verge