maanantai 7. tammikuuta 2013

CES 2013: LG esittelee uusia televisioita

lglogoConsumer Electronics Show’ssa (CES) Las Vegasissa ensi kertaa esiteltävässä uudessa LG:n LED-televisiomallistossa on entistäkin hoikempi muotoilu, kehittyneemmät Smart TV-ominaisuudet, tehokkaammat prosessorit ja uusi Magic Remote -kaukosäädin.

Laatu ja muotoilu keskeisiä:

Vuoden 2013 Cinema Screen Design -mallistossa laatu ja muotoilu ovat keskeisiä. Mallisto on kehitetty entistä ohutreunaisemmaksi.

LG televisioHuippumallin kehyksen leveys on lähes olemattomat 2,9 millimetriä ja muiden mallien 8,8 – 10,5 millimetriä. Lisäksi LG lanseeraa uuden Magic Stand -jalustan, joka luo vaikutelman ilmassa leijuvasta, kiinnikkeettömästä televisiosta. Myös laitteen kääntömekanismia on parannettu kiinnittämällä kääntönivel suoraan jalustaan, kun se aiemmin sijaitsi näytön ja jalustan välissä.

Kaikissa LG:n vuoden 2013 Smart TV -malleissa on tuplaydinprosessori, joka mahdollistaa television varustamisen uusilla älykkäillä toiminnoilla, kehittyneemmällä käyttöliittymällä ja tehokkaammalla laitteistolla. Smart TV -ominaisuudet ovat mukana huomattavasti aiempaa useammissa malleissa, kaikkiaan yli 75 prosentissa LG:n uusista LED-televisiomalleista.

Smart TV tuo käyttöön yli 1200 sovellusta, mukaan lukien suositut premium-palvelut. Yksi näistä on LG 3D World, jonka kautta on saatavana paljon upeaa 3D-sisältöä. Vielä enemmän sisältöä saadaan Smart Share Plus -toiminnolla, jonka kautta voidaan käyttää sisältöä ulkoisilta laitteilta, kuten tietokoneelta, matkapuhelimelta, tabletilta tai muistiyksiköiltä. OLED-televisiossa on myös ruudunjakotoimintoja, joiden avulla television sisältöä voidaan lähettää ulkoisille näyttölaitteille, kuten älypuhelimille tai tableteille Wi-Fi yhteyksillä.

lg_remoteLG:n televisioihin tulee vuonna 2013 paljon oivaltavia toimintoja, jotka tekevät television käytöstä helpompaa. Voice & Motion Control -toiminto ohjaa televisiota päivitetyn, käyttäjän ääntä ja eleitä ymmärtävän Magic Remote -kaukosäätimen kautta, LG Magic Remote antaa käyttäjälle neljä eri tapaa ohjata televisiota: ääniohjaus, pyörönäppäin, käden liikkeet sekä osoittaminen.

Uuden WiFi-standardin, Miracastin, ansiosta voi multimediaa siirtää langattomasti esimerkiksi älypuhelimesta tai taulutietokoneesta televisioon.

NFC televisioon:

Tag on -toiminnon ansiosta älypuhelinta tai taulutietokonetta on helpompi käyttää yhdessä television kanssa. Kiinnittämällä NFC-tarran (Near Field Communication) televisioonsa käyttäjä voi kätevästi yhdistää NFC-yhteensopivan älypuhelimen televisioonsa ja näyttää älypuhelimesta videoita ja kuvia sen kautta. Puhelin kohdistetaan television NFC-tunnisteeseen, jolloin laite tekee kaikki asetukset automaattisesti ja puhelimen kaukosäädinsovellus käynnistyy.

Vuonna 2012 ainoastaan huippumalleissa olleesta 2nd Display -toiminnosta tulee nyt vakiovaruste kaikkiin LG:n Smart TV -tekniikalla varustettuihin malleihin. 2nd Display -toiminnon ansiosta televisio lähettää televisiokuvan langattomasti iOS- tai Android -laitteisiin, jolloin televisiota voi katsoa kotona missä tahansa paikasta riippumatta.

Cinema 3D:llä kokonaisvaltaisempi 3D-elämys:
LG lanseerasi vuoden 2012 jälkipuoliskolla ensimmäisen Ultra HD -mallin. Sen seuraajamalli LA970W on 84-tuumainen Ultra HD -televisio, jossa on erinomainen kuvanlaatu. Full HD -mallien huippumalli on taustavalaistu Full LED -malli LA 960W, jonka kuvanlaatu on erinomainen. Malli LA860W ja sitä alemmat mallisarjat ovat kooltaan, muotoilultaan ja toiminnoiltaan erilaisia LED-televisioita, joissa on korkealaatuinen kuva.

Dual Play -toiminnon avulla koko televisioruutu on kaksinpeleissä kummankin pelaajan käytössä, tämä on mahdollista 3D-lasien ja näytön yhteisellä tekniikalla eri kuva saadaan eri näytölle.

Ja sitten herkkuja:

lg televisio_iso3D OLED TV (55EM970V)

LG:n 55 tuuman 3D OLED-televisio on maailman suurin OLED-näyttö ja tarjoaa erinomaista kuvalaatua. Sekä normaali kuva (2D) että 3D-kuva on tarkkaa ja elävää. Taustalla on kaksi innovatiivista toimintoa:

neliväripikseli ja Color Refiner. Neliväripikseli tarkoittaa sitä, että LG on lisännyt kolmeen perinteiseen perusväriin valkoisen alipikselin, mikä merkitsee erinomaista väriskaalaa ja kirkkautta kaikista katselukulmista. Valkoisen pikselin ansiosta LG on etulyöntiasemassa verrattuna kilpaileviin OLEDtelevisioihin, joissa käytetään perinteisiä RGBasetuksia.

Sävyjä ja yksityiskohtia on parannettu myös LG:n värialgoritmilla, joka tekee väreistä todenmukaisia ja miellyttäviä silmälle.

Color Refiner lisää värien tarkkuutta merkittävästi ja auttaa hallitsemaan värien toistoa niin, että värit eivät vääristy mistään katselukulmasta. Sen ansiosta LG:n OLED-tekniikalle ovat tunnusomaisia elävät ja kirkkaat värit myös tummilla alueilla. Lisäksi laaja katselukulma antaa kaikille koko huoneessa mahdollisuuden kokea kuvan täydellisenä värien vääristymättä.

OLED-tekniikan rajoittamaton kontrastisuhde ja jokaisen pikselin erillinen ohjaus mahdollistavat paremman värien toiston heikossa valaistuksessa.

Kirkkaustaso ei vaikuta värien laatuun, vaikka valittuna olisi matalatkin kirkkausasetukset. Kuvan terävyyttä parantaa entisestään myös television erinomainen vasteaika.

LG:n OLED-televisio on äärimmäisen nopea verrattuna LED/LCD-malleihin ja vasteaika on vain 0,02 ms. Kuva on siten terävä ja kristallinkirkas myös nopeiden liikkeiden yhteydessä. Myös yleistä estetiikkaa on kehitetty.

Koska OLED-televisiossa ei käytetä lamppuja tai tilaa vievää tukimateriaalia, insinöörit ovat voineet luoda vain 4 mm ohuen television, joka painaa todella vähän.

Television monista 3D-toiminnoista voidaan mainita 3D-syvyydenhallinta, jonka avulla 3D elämystä voidaan mukauttaa säätämällä kuvan syvyyttä eli ruudulla näkyvien kohteiden välistä etäisyyttä. Siten 3D-säädöt voidaan tehdä omien mieltymysten mukaan. Lisäksi 2D–3D-muunnos ja Cinema 3D -tekniikka tuovat käyttäjän ulottuville loputtomasti 3D-sisältöä.

LG esittelee myös uusia ULTRA HD televisioita:

lg televisio_isompiLG:n ensimmäinen 84-tuumainen Ultra HD -televisiomalli 84LM960V saa seurakseen 55- ja 64-tuumaiset mallit. Niissä on samanlainen huipputarkka resoluutio ja vangitseva katselukokemus kuin 84-tuumaisessa mallissa, joka on voittanut muun muassa International CES Innovations Awards ”Best of Innovations” -palkinnon Video Display -luokassa. LG lanseerasi ensimmäisen kaupallisen Ultra HD -television Koreassa elokuussa 2012. Sittemmin maailmanlaajuisesti lanseerattu malli 84LM960V on ollut Pohjoismaissa saatavilla joulukuusta alkaen. 55- ja 65- tuumaisten mallien saatavuus ilmoitetaan myöhemmin.
 
UHD-tarkkuudessa (Ultra High Definition) on neljä kertaa enemmän pikseleitä (3840 x 2160) nykyisiin täysteräväpiirtotelevisioihin (1920 x 1080) verrattuna. Tämä merkitsee huipputarkkaa kuvanlaatua Ultra HD -sisältöä katseltaessa. Kaikki kolme mallia skaalaavat tavallisen täysteräväpiirtosisällön UHD-tarkkuuteen, mikä takaa terävämmän ja yksityiskohtaisemman kuvan.

LÄHDE: LGn Lehdistötiedote

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"