keskiviikko 28. syyskuuta 2016

BlackBerry ajaa luuritehtaansa alas

BlackBerry ajaa luuritehtaansa alasKanadalainen BlackBerry oli aikoinaan yksi suosituimmista puhelin merkeistä markkinoilla, ainakin yritysmaailmassa. Nyt yhtiö on päättänyt lakkauttaa puhelinten valmistamisen.

Uutinen ei tarkoita sitä että BlackBerry olisi valmis heittämään pyyhkeen kehään mobiilimarkkinoilla, tällä hetkellä kyse on vain siitä että yhtiö lakkauttaa oman valmistuspisteet ja ulkoistaa laitteiden valmistamisen muille tehtaille.

Päätös johtuu siitä ettei yrityksen ole kannattavaa enää valmistaa puhelimia itse omassa tehtaassaan, tappiot ovat olleet todella merkittäviä yhtiön nykyisessä tilanteessa, viime neljänneksellä BlackBerryn Mobility Solutions division teki 8 miljoonaan dollarin tappiot, joten yhtiön toimitusjohtaja John Chen päätti ajaa laitepuolen alas, itse asiassa Chen varoitti jo aikaisemmin että mikäli laitepuoli ei yhtiössä ala tekemään voitollista tulosta, tulee hän sulkemaan sen ja niin hän nyt tekeekin.

BlackBerry tulee edelleen suunnittelemaan puhelimia mutta ennen kaikkea yritys haluaa muuttua sovellus- ja palveluyhtiöksi johon tulee kuulumaan tietoturvalliset viestintäpalvelut kuten yhtiön kuuluisuutta niittänyt BBM mutta myös erikoisemmat käyttöjärjestelmät ja sovellukset tutkalaitteistoihin sekä autoihin.

Mielenkiintoinen historia:

BlackBerry tai RIM on historiansa aikana kokenut niin nousut kuin laskut, se oli varsin suosittu puhelin aikana jolloin puhelimissa käytettiin vielä yleisesti fyysisiä näppäimistöjä, sen qwerty-tyylinen näppäimistö oli alansa parasta antia, myös sovellukset ja palvelut joita se tarjosi ennen kaikkea yritysympäristöihin olivat vertaansa vaille, yhtiö kuitenkin luotti liian kauan omaan teknologiaan eikä nähnyt tilaisuutta kehittyä tarpeeksi nopeasti, kilpailijat ajoivat ohi joka suunnasta kunnes BlackBerry löysi itsensä nopeasti kuolevien brändien laaksosta, yhtiö on kuitenkin pystynyt yllättävän sinnikkäästi pysymään pystyssä ja nyt yhtiö on löytämässä itselleen uuden kodin sulautettujen järjestelmien markkinoilta.

LÄHDE: Engadget

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"