keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Microsoft julkaisi vielä ainakin yhden Nokia puhelimen

Microsoft julkaisi vielä ainakin yhden Nokia puhelimenMicrosoft on julkaissut monenkin yllätykseksi vielä ainakin yhden Nokia nimeä kantavan peruspuhelimen. Nokia 216 on tyylikkään näköinen Series 30+ käyttöjärjestelmää pyörittävä luuri.

Nokia 216 tuskin näkyy muualla kuin kehittyvillä markkinoilla kuten Intiassa, sillä yleisesti länsimaissa peruspuhelimet on jo lähes kokonaan korvattu älypuhelinkategoriaan kuuluvilla malleilla.

Viimeisimmässä Microsoft Nokiassa on 2,4 tuumainen QVGA LCD näyttö ja keskusmuistia 16MB. Puhelimen datayhteys on EGPRS luokkaa (2.5G), eli noin 236 kilotavua sekunnissa.

Puhelimeen voi lisätä muistikortin tiedostoja sekä kuvia varten. tiedostojen siirto ei kuitenkaan tule olemaan millään tavoin vauhdikasta laitteen ja tietokoneen välillä sillä siinä on vain USB 1.1 portti sekä Bluetooth 3.0 siirtotekniikat.

Akku on monen onneksi itse vaihdettavissa oleva 1020mph kapasiteetin omaava ja sille luvataan jopa 24 päivän valmiusaika, 18 tunnin yhtämittaisen puheajan ja 47 tunnin musiikintoistoajan.

Kamerakin puhelimessa on, edessä että takana on 0.3MP kenno ja videotallennuksen tarkkuudeksi luvataan huima 320 x 240 resoluutio, etukamerasta että takakamerasta löytyy myös LED-salamavalo.

Nokia 216 puhelimessa käytetään oletusselaimena Opera Mini verkkoselainta joten sillä pääsee myös verkkopalveluihin käsiksi. Ohjelmia sekä pelejä laitteeseen ladataan Operan toimittaman sovelluskaupan kautta.

Kuten aikaisemmatkin peruspuhelimet Microsoftilta, tulee 216 mallista markkinoille yhdellä että tupla-sim paikoilla varustetut versiot.

Jatkossa Nokia puhelimia tullaan näkemään myös mutta ne tulevat olemaan yksinomaan älypuhelimia ja niiden valmistuksesta vastaa HMD Global joka hankki nimenkäytön oikeudet Microsoftilta jo aikaisemmin.

Kummallisuutta Microsoftin 216 julkaisuun lisää vielä sekin että Microsoft myi peruspuhelinliiketoiminnan FIH Mobile yhtiölle 350 miljoonaan dollarin hintaan.

HMDG:lta odotetaan ensimmäistä puhelinta jo kuluvan vuoden lopulle.

Microsoft on kertonut Nokia 216 puhelimen hinnaksi noin 29 dollaria, tämä on kuitenkin bulkkihinta.

LÄHDE: Microsoft

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"