keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Google se jaksaa kiusata, ampui touhuissaan itseään jalkaan

Google se jaksaa kiusata, ampui touhuissaan itseään jalkaanGoogle on aloittanut todellisen sodan käyttäjiään vastaan, ensiksi he halusivat lopettaa työpöytäsovelluksien kehittämisen, rampauttaa Chrome selaimen, sitten tuli YouTube sensuuri ja nyt kohteena on goo.gl -palvelua käyttävät käyttäjät.

Google tarjoaa verkkosivujen osoitteiden lyhennyspalvelua nimeltä goo.gl, nyt kuitenkin Google on päättänyt muuttaa sen käyttöehtoja siten ettei goo.gl linkkejä voi enää hyödyntää palveluissa jotka lisäävät oman osoitteiden lyhennyksen linkkiin.

Tämä tarkoittaa sitä että mikäli esimerkiksi lähetät Twitteriin goo.gl lyhennetyn linkin, lisää Twitter siihen oman t.co -lyhennyksen, ei alkuperäinen goo.gl -linkki enää tuolloin toimi vaan lähettää linkkiä klikanneen virhesivulle jossa kerrotaan että kyseinen lyhennys rikkoo palvelun käyttöehtoja.

Virhesanoma

Päivitetyissä käyttöehdoissa kerrotaan ettei goo.gl lyhentämiä linkkejä saa jatkaa toisella lyhentämispalvelulla, tällä halutaan suojella käyttäjiä huijauksilta ja muilta verkon ongelmilta.

Ongelma tässä on vain se että esimerkiksi Twitterin kanssa käyttäjät eivät voi itse päättää, onko t.co lyhenteet käytössä vai ei.

Googlella itsellään on Feedburner palvelu jonka kautta blogien ylläpitäjät voivat hallita RSS-feedejään, siellä on myös toiminto jolla RSS-feedin päivitykset voi lähettää suoraan Twitteriin, tämä Googlen oma palvelu käyttää hyväkseen goo.gl lyhentämistä jotta verkkosivun osoite ei täytä koko Twitterin tekstikenttää, nyt siis Google on ehtojen muuttamisella ampunut itseään jalkaan ja samalla aiheuttanut turhaa päänvaivaa monille Feedburneria käyttäville käyttäjille.

Itse asiassa ehdot ovat muuttuneet jo vuonna 2014 mutta ilmeisesti vasta nyt Google on päättänyt alkaa myös itse toteuttamaan niitä.

Allekirjoittanut huomasi tänään että kaikki omat goo.gl linkit Twitterissä ovat 5.9 lähtien vieneet goo.gl:n virhesivulle jossa sisältö on haukuttu spammiksi tai huijaukseksi.

Hienoa, kerrassaan hienoa Google!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"