maanantai 7. marraskuuta 2016

Uusin Macbook Pro hyytyy herkästi

Uusin Macbook Pro hyytyy herkästiApplen tuoreimmat MacBook Pro tietokoneet hyytävät mikäli sen USB-C porttiin liittää raskaita laitteita kuten tarkkaa kuvaa lähettävän kameran.

Apple päätti viisaudessaan poistaa sen ammattilaisille tarkoitetuista MacBook Pro tietokoneista yleisimmät liitinportit ja korvata ne USB-C porteilla, jo yksinään tämä päätös aiheuttaa ongelmia laitteen käyttäjille sillä heidän on hankittava USB/HDMI/DP/mikävain->USB-C adapteri jos haluavat nykyisiä laitteita tietokoneessa käyttää.

Tämä ei kuitenkaan ole ainut ongelma johon ainakin osa käyttäjistä törmää, nimittäin uudet MacBook Pro tietokoneet hyytyvät mikäli siihen liittää paljon liikennettä vaativan laitteen USB-C portin kautta.

Kun vaativa laite on kiinni, lakkaa MacBook Pron WLAN-yhteys toimimasta kokonaan tai se hidastuu merkittävästi, toiseen ongelmaan törmätään taas kun MacBook Prohon liittää ulkoisen näytön adapterin avulla, ulkoisen näytön kuva tulee olemaan todella hidas ja hyvin todennäköisesti kuva välkkyy pahasti.

USB-C portit eivät myöskään pysty tarjoamaan virtaa kovin hyvin ulkoisille laitteille jotka ottavat virtansa suoraan USB-liittimestä, kuten monet USB-kiintolevyt tai DVD-soittimet tekevät.

Ongelma on todella vakava ja johtunee siitä että Apple ei ole suunnitellut uusia MacBook Pro tietokoneitaan hyvin, porteille ei riitä tarpeeksi kaistaa, nopeutta niissä on mutta ongelma piilee suorittimessa, joka on naurettavan alitehoinen.

Applen terveiset

Tuoreimmat MacBook Pro tietokoneet ovat suoritusteholtaan, ongelmineen sekä hinnaltaan suoranaista haistattelua Applen MacBook Pro asiakkaille ja sarjan faneille.

Tästä voidaankin vetää helposti seuraava johtopäätös: Applea ei kiinnosta tietokoneet ja yhtiön fokus on siirtynyt yksinomaan iLaitteisiin.

Louis Rossmann on tehnyt videon jossa tuo esiin nämä MacBook Pron ongelmat, video on varsin pitkä mutta tässä jutussa mainitut ongelmat käydään läpi ensimmäisten joukossa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"