tiistai 10. tammikuuta 2017

Windowsin (Insider) päivityskäytännöt muuttuivat

Windowsin (Insider) päivityskäytännöt muuttuivatMicrosoft on muuttanut Windows 10:n päivityskäytäntöjä hieman inhimillisempään suuntaan, kaikkea ei enää pakoteta eikä päivityksiä tarvitse asentaa heti.

Ei pakotettuja ajuripäivityksiä:

Uusimmassa Windows 10:n Insider buildissa 15002, on mahdollista rajoittaa päivityksiä siten ettei Windows Update lataa ja asenna laiteohjaimia käyttöjärjestelmään.

Muutokseen on päädytty siitä syystä koska monet käyttäjät sekä myös laitevalmistajat ovat vaatineet Microsoftilta käytäntöihin muutosta. Microsoftilta yllättäen tulevat laiteajurit ovat usein aiheuttaneet yhteensopivuus ja muita ongelmia loppukäyttäjille.

Jatkossa ajurit voidaan jättää asentamatta kokonaan.

Ajuriasennukset voidaan estää toistaiseksi näin:

Nykyisessäkin Windows 10:n jakeluversiossa voi estää ajureiden asentamisen muun muassa muokkaamalla käyttöjärjestelmän ryhmäkäytäntöjä:

“Tietokoneaseukset-Hallintamallit-Järjestelmä->Laiteasennus->Laiteasennuksen rajoitukset->Estä sellaisten laitteiden asennus, joita muut käytäntöasetukset eivät kuvaa”

Kyseinen asetus estää Windowsia asentamasta tai päivittämättä nykyisiä laiteajureita.

Päivityksiä voi lykätä jopa 35 päivällä:

Toinen merkittävä uudistus on ajassa kuinka pitkään käyttäjä tai ylläpitäjä voi estää päivitysten asennuksen. Päivityksiä voi lykätä jopa 35 päivällä niiden julkaisuhetkestä. tällä koitetaan välttää ongelmia varsinkin yrityskäytössä jossa työasemat ovat jumiutuneet päivitysten vuoksi.

Edelleenkään päivityksiä ei voi estää asentumasta mutta pidemmällä lykkäysajalla esimerkiksi Microsoft saattaa keretä korjaamaan päivityksen joka on aiheuttanut ongelmia työasemille.

Microsoft ilmoittaa että käyttöjärjestelmäpäivityksiä testataan laajasti mutta aina siinäkään ei voi onnistua, varsinkin PC-maailmassa jossa erilaisia kokoonpanoja voi olla satoja erilaisia.

Uusin 15002 build on tullut vasta nyt viralliseen jakoon ja kaikki Insiderin fast ringissä olevat voivat löytää sen käyttöjärjestelmän päivitystyökalu Windows Updaten kautta.

Uudistukset eivät näy vielä kaikilla:

Uudistukset ovat siis voimassa vain julkisessa testiversiossa, voi olla hyvinkin mahdollista ettei Microsoft tule välttämättä julkaisemaan muutoksia kaikkiin käyttöjärjestelmänsä versioihin edelleenkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"