perjantai 10. helmikuuta 2017

“Grillikylki” viesti näkyi kymmenille tuhansille television katsojille

“Grillikylki” viesti näkyi kymmenille tuhansille television katsojilleKyseessä ei ollut lihajalostamoiden mainoskampanja vaan virhe DNA:n TV-verkon testauksessa.

DNA testasi televisiopalveluitaan torstai aamupäivällä, testilähetykseen kuulunut hassu viesti päätyi vahingossa kuitenkin eetteriin ja näkyi kymmenille tuhansille DNA:n TV-verkon asiakkaille joilla on verkon maksutv-sisällön mahdollistava conax-kortti käytössään.

DNA:n mukaan viesti näkyi noin puoli kahden aikaan iltapäivällä, viesti on näkynyt TV-lähetyksen päällä, hieman erilaisin taustagrafiikoin jotka riippuvat päätelaitteesta.

“Grillikylki” otettiin kyllä heti pois näkyviltä kun ymmärrettiin että viesti on mennyt eetteriin, tämä ei kuitenkaan tarkoita välttämättä sitä etteikö viesti olisi näkyvillä edelleen. Suurin osa päätelaitteista tallentaa tiedoteviestin muistiin ja näyttää sen katsojalle kun laite avataan.

DNA kertoo että viestin pituus on 10 sekuntia joka toistetaan 100 kertaa aina 50 sekunnin välein, tämä tarkoittaa sitä että päätelaite lopettaa viestin näyttämisen vasta yhden tunnin ja 40 minuutin jälkeen.

Jos viestiä ei halua nähdä, täytyy päätelaite resetoida tehdasasetuksiin joka tyhjentää myös tiedotteiden välimuistin.

DNA on luonnollisesti erittäin pahoillaan virheestä joka johtui ilmeisesti siitä että TV-järjestelmän testaaja halusi ilahduttaa kollegaansa lähettämällä testiverkkoon kaverin lempiruuan eli tässä tapauksessa “Grillikyljen”. Asentaja kuitenkin lähetti pilailuviestin epähuomiossa tuotantoverkon puolelle ja siten asiakkaille.

DNA kertoo että asiakaspalveluun on tulvinut toista sataa yhteydenottoa asian tiimoilta.

LÄHDE: YLE

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"