torstai 2. helmikuuta 2017

Pankkiautomaatti antoi rahaa vaikka saldo näytti nollaa

Pankkiautomaatti antoi rahaa vaikka saldo näytti nollaa (Swedbankin automaatti)Ruotsalaisen Swedbankin automaatit ovat jakaneet asiakkailleen ylimääräistä rahaa.

Pankin asiakas kun pystyi nostamaan automaatista enemmän rahaa kuin tilillä oli katetta. Pankin mukaan kyseessä ei ole niinkään ilmainen raha. Vaikka Swedbank ei vielä osaa sanoa kuinka moni ylimääräistä rahaa on nostanut tai kuinka monella kruunulla, tulevat ylimääräiset nostot näkymään asiakkaan tilillä miinuksena.

Swedbankin rahaa jakavat automaatit löytyivät Tukholmasta, Malmöstä sekä Göteborgista. Tilanne selvisi pankille keskiviikon aikana ja poliisi turvasi keskiviikkoiltana automaatteja, lopulta pankki sai automaatit suljetuksi.

Poliisi kiinnostui tapahtuneesta koska automaattien ympärille oli kerääntynyt melkoinen porukka, poliisille oli myös ilmoitettu automaattien virheellisestä toiminnasta.

Ihmiset olivat kertoneet toisilleen sosiaalisen median kautta automaattien erikoisesta toiminnasta ja sekös saikin monet kokeilemaan ylimääräisiä nostoja, poliisi muistuttaa että touhusta voi saada petossyytteen.

Vika paikallistettu ja korjattu:

Pankin mukaan ongelma johtui päivällä ilmenneestä tietojärjestelmäviasta. Pankkiautomaatit on saatu korjatuksi ja toimivat jälleen niin kuin pitääkin.

LÄHDE: YLE

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"