torstai 20. toukokuuta 2010

Google I/O: Web sovellusten verkkokauppa Google Chromeen

googleio2010 Google julkaisee Google Chrome selaimeen että Chrome OS käyttöjärjestelmään sovelluskaupan josta voi ladata pikakuvakkeita maksullisiin että ilmaisiin pilvisovelluksiin kuten vaikkapa Googlen sähköpostiin Gmailiin.

Yhtiö perustelee sovelluskauppaansa sillä että tietokoneelle sovellusten löytäminen ja hakeminen ei ole niin yksinkertaista ja helppoa kuin mobiili maailmassa jossa on käytössä puhelinvalmistajien hallinnoimia latauspaikkoja jotka käyttäjät ovat ottaneet hyvin vastaan.

Sovelluskaupasta hankitut sovelluskuvakkeet tulee näkyville Chromen tyhjään tai juuri avattuun välilehteen, se ei ole vielä tiedossa saako käyttäjä halutessaan nykyisin käytössä olevan “Käydyimmät” sivun käyttöön sovellusten sijaan.

Maksullisen pilvisovelluksen voi kätevästi hankkia sovelluskaupasta, maksu suoritetaan yksinkertaisella toimenpiteellä ja sovelluksen kuvake tulee Chromeen näkyville saman tien, samaten käy ilmaisten sovelluksien hankinnassa, hieman samaan tapaan kuten nyt Google Chromen liitännäistä asentaessa.

Sovelluskauppaan pääse tällä hetkellä vain ns. Nightly Build versioilla selaimesta, Chrome Dev channeliin se on tulossa jo mahdollisesti seuraavassa päivityksessä ja pian sen jälkeen se julkaistaan ns. viralliseen Google Chrome selaimeen jota suurin osa käyttäjistä käyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"