perjantai 21. toukokuuta 2010

Ufo-Hakkeri McKinnonin juttu hetkeksi aikaa jäihin

Gary McKinnon IT-Media on seurannut tarkasti Englantilaisen, Ufo-Hakkeriksi nimetyn Gary McKinnonin oikeustaistelua jossa Yhdysvallat haluaa hakkerin luovutettavaksi Yhdysvaltoihin.

Hän voi saada jopa yli 70-vuoden vankeustuomion tietoverkkorikoksista joita hän teki muun muassa Nasan järjestelmiin.

McKinnon sanoi hakkeroinnin syyksi mielenkiinnon UFO-tapauksiin ja etsi niistä tietoa Yhdysvaltalaisten tahojen järjestelmistä.

Vuoden 2009 lopulla näytti jo siltä että hakkeri todellakin luovutetaan Yhdysvaltoihin mutta Iso-Britannian ministerinvaihdoksien ja politiikan vaihtumisen ansiosta uusi sisäministeri Theresa May päätti laittaa luovutusasian toistaiseksi tauolle, jotta voi keskittyä asiaan tarkemmin, uusinta jutusta on määrä järjestää ensiviikon tiistaina jolloin luovutus saatetaan kumota ja McKinnon saisi istua tuomionsa Britanniassa tai jopa mahdollisesti vapautua kaikista syytteistä joita Yhdysvallat on häneen kohdistanut.

Aikaisemmin tänä vuonna McKinnonin äiti luotti uuteen pääministeriin joka kumoaisi luovutuksen Yhdysvaltoihin sillä pääministeri David Cameron on ollut aikaisemmin yksi arvovaltaisimmista henkilöistä joka on ollut alusta lähtien luovutusta vastaan, toistaiseksi kuitenkaan Cameron ei ole pääministerinä ottanut asiaan kantaa, ainakaan suoranaisesti.

LÄHDE: ZDNet UK / IT Paukku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"