torstai 1. heinäkuuta 2010

Australia: Joko käytät tietoturvaohjelmistoja tai et kirjaudu verkkoon!

tietoturva Australia toimii taas hyvinkin oma-aloitteisesti estääkseen internetin vaarojen joutumasta kansalaistensa vaivaksi ja on pakottamassa maassa toimivien internet palvelun tarjoajien huolehtimaan siitä että asiakkaat käyttävät asianmukaisia tietoturvasovelluksia, tai muuten heidän on estettävä asiakkaan internet käyttö.

Kyseessä on yli 250 sivuinen selonteko joka on luovutettu Australian hallitukselle, siinä moititaan käyttäjäkunnan heikkoa suojautumista internetin uhkia vastaan ja vaaditaankin käyttäjille pakollinen suojaus viruksia (anti-virus) ja verkkorikollisuutta vastaan (palomuuri).

Operaattoreille halutaan myös sysätä vastuu asiakkaidensa perehdyttämisestä internetin uhkiin ja niiden torjuntaan, tämä tosin koskee vain uusia asiakkaita ja se käytännössä saattanee tarkoittaa vain jonkin pienen opuksen jakamista yhteyspaketin kylkiäisenä.

Mitään tiettyä tietoturvataloa ei ole nimetty joten ainakin toistaiseksi asiakas saisi vielä itse valita minkä tahon tietoturvan hän omiin järjestelmiinsä asentaa, ilmaisen vai maksullisen, tosin tämä uusi säädösehdotus saattaa luoda paremmat myyntiluvut operaattoreiden jo tarjoamille tietoturvapalveluille joita Suomalaisetkin operaattorit myyvät asiakkailleen muutaman euron kuukausi hintaan.

Keskustelua on käyty siitä miten tämä vaikuttaa esimerkiksi Linux käyttäjien elämään sillä kyseisessä järjestelmässä ei juuri viruksia ole nähty?

Toimittaja vastaakin kysymykseen sanomalla että kaikilla internetin käyttäjillä on sama vastuu, eli vaikka sinun järjestelmääsi ei virus voisikaan tarttua, voit sinä sen tietämättäsi jakaa muille esimerkiksi saastuneen liitetiedoston yhteydessä vaikkapa työtoverillesi jolla ei samaa järjestelmää ole käytössä. Joten asentakaa se virus-turva joka tapauksessa, ei siitä juuri haittaakaan ole.

LÄHDE: Zdnet Australia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"