torstai 8. heinäkuuta 2010

Google missä kymppimillin voittajat?

google_logo (Small) Google perusti vuonna 2008, sen kymmenvuotisjuhlien kunniaksi idea kilpailun jonka palkinnot ovat yhteisarvoltaan 10 miljoonaa dollaria, hakuyhtiö ei ole kuitenkaan vieläkään julkaissut voittajia.

Project 10100 on projekti jonka tarkoituksena on kerätä erilaisia ideoita ja sovellutuksia joilla voi parantaa maailmaa, kilpailu käynnistyi vuoden 2008 syyskuussa ja kilpailun julkinen äänestys loppui lokakuussa 2009, julkisessa äänestyksessä valittiin 16 parasta ideaa yli 150 tuhannen joukosta, joista lopulta Google valitsee viisi parasta jotka jakavat kymmenen miljoonan dollarin voittopotin.

Google ei ole heinäkuuhun 2010 mennessä löytänyt vieläkään viittä parasta ja kilpailun verkkosivuillakin ilmoitetaan vain että tulokset julkaistaan “lähitulevaisuudessa”.

Wired lehden toimitus oli lähtenyt selvittämään miksi Google vitkastelee, kuitenkaan vastaukset eivät olleet mieltä helpottavia sillä kilpailun virallinen sähköpostiosoite on otettu pois käytöstä eikä Googlen tiedottajatkaan osanneet vastata mitään.

Google on kuitenkin julkaissut lyhyehkön pahoittelun viivästymisestä virallisessa blogissaan jo vuoden 2009 alussa, syyksi se sanoo projektin ennakoitua suuremman työmäärän, ote blogikirjoituksesta: “We've never managed a project like this and it's taken more time than we ever imagined possible. We apologize for our over optimistic assumptions about how quickly we could analyze all the ideas that we've received.”

LÄHDE: Wired

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"