keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Ministeriö: 1M yhteyksille hintakatto

liikennejaviestintaViestintäministeri Suvi Lindén yhdessä ministeriönsä kanssa haluaa puuttua yleispalveluvelvoitteen takaaman 1M yhteyden saatavuuden lisäksi myös hintoihin ja ajaa niihin hintakattoa.

On olemassa alueita joissa minimivaatimukset täyttävä yhteys maksaa todellisiin kustannuksiin verratessa huomattavaa ylihintaa.

“Lainsäätäjän tahto on ollut kohtuuhintainen ja laadukas internetyhteys kaikille. Tämän toteutumisessa on ollut ongelmia. Palvelun tulisi olla saatavilla ilman hankalaa valitusprosessia”, sanoo viestintäministeri Suvi Lindén

Ministeriö ilmoitti että lain takaamalle “yleispalveluyhteyden” hinnoitteluun on syytä kiinnittää erityishuomiota ja haluaakin erillisen säädöksen joka tuo palvelulle hintakaton, ministeriö ei ole lähtenyt esittämään mitään lukuja toistaiseksi, eikä se ole vaatimassa hintakattoa muille internet- yhteyksille.

Ministeriö järjesti tänään 22.09.2010 kuulemistilaisuuden, jossa teleyrityksille, viranomaisille ja muun muassa maakuntien liittojen edustajille selvitettiin asiaa, tässä samassa tietoliikennealan toimijoille annettiin kaksi päivää aikaa antaa lausunto ajettavasta lakimuutoksesta.

Ficom joka on teleyritysten etujärjestö, ei ole innoissaan ajatuksesta ja epäilee koko idean laillisuutta sillä operaattorit toimivat avointen hintamarkkinoiden kentällä.

“Parin kuukauden kokemusten perusteella ei ole perusteltua syöksyä ilman perusteellista analyysiä poikkeuksellisen voimakkaaseen puuttumiseen toimivien markkinoiden keskeiseen periaatteeseen eli vapaaseen hintakilpailuun.” ilmoitetaan Ficomin vastauksessa.

LÄHDE: LVM, Helsingin Sanomat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"