torstai 23. syyskuuta 2010

Ysiä ei XP;lle, ei hätää Google tarjoaa ratkaisun!

chromeframelogo_1Google on julkaissut ensimmäisen virallisen version Google Chrome Frame selain lisäosasta Internet Explorer 6, 7 ja 8 selaimille.

Microsoftin tuleva Internet Explorer 9 tukee monia uusia web standardeja sekä käytäntöjä, harmillisesti vain IE9 tullaan julkaisemaan Windows Vistalle sekä Windows 7 käyttöjärjesstelmille, jättäen edelleen maailman käytetyimmän Windows XP:n pois.

Google Chrome Frame mahdollistaa nykyaikaisten verkkosivustojen sekä sovellusten ajon myös vanhemmissa Internet Explorer selaimissa käyttämällä Googlen Chrome selaimen ydintä Explorerin sisällä, mikäli kohdesivusto sitä osaa pyytää erityisellä kutsunta tagilla.

Chrome Framesta hyötyy erityisesti sellaiset käyttäjät joilta on estetty omien selainten asentaminen esimerkiksi yrityksen intranetin yhteensopivuuden vuoksi. Framesta ei ole haittaa sivustoille jotka eivät sitä erikseen kutsu joten liitännän käyttö on siinä mielessä turvallista ja vakaata.

IT-ylläpidolle on julkaistu erillinen MSI -asennuspaketti jolla Google Chrome Framen voi asentaa keskitetysti jokaiselle työasemalle helposti ja vaivattomasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"