perjantai 15. lokakuuta 2010

Comcast tietoturvapoliisiksi

Comcast-logoYhdysvaltalainen operaattorijätti Comcast on aloittanut asiakkaidensa verkkoliikenteen seuraamisen botnettien ja muiden haitallisten verkkosovellusten vuoksi.

Comcastin asiakas tulee jatkossa saamaan sähköpostin operaattoriltaan mikäli operaattori huomaa tietokoneen olevan botnetin tai muun verkkoa hyödyntävän haittaohjelman ahdistelema, Comcast neuvoo asiakasta automaattisesti lähetettävällä sähköpostilla kuinka haitasta pääsee eroon ja tarjoaa myös asiakkaille ilmaiseksi Norton Internet Security Suite tietoturvapakettia jolla Comcast uskoo pitävänsä asiakkaidensa koneet turvassa jatkossa, paketti on saatavilla niin Windowsille kuin OS X käyttöjärjestelmille.

Comcast tarjoaa myös omaa tietoturva työkalupalkkia selaimeen joka osaa ilmoittaa asiakkaalle ongelmista reaaliaikaisesti, myös botnet verkon havaintotyökaluja ollaan tuomassa työkalupalkkiin.

Comcast ei ole ainut joka käyttää samankaltaista toimintatapaa Yhdysvalloissa, myös Qwest operaattori toimii samankaltaisesti, tosin saastunut kone ei heidän verkossaan pääse mihinkään muualle kuin operaattorin tietoturvasivulle jossa asiakas ohjataan ohjeisiin joiden avulla haitasta pääsee eroon.

Se että Comcast pystyy reaaliaikaisesti seuraamaan sen asiakkaiden liikennettä onkin moraalisesti arveluttavaa toimintaa, vaikka heidän toimintansa yhtiön mukaan rajoittuu pelkästään tunnettujen botnet-verkkojen toimintatapojen tunnistamiseen, voidaan liikennetietoja seurata tekniikalla huomattavasti laajemminkin mikäli siihen tarvetta tulee.

Yleisesti verkkoliikenteenseuranta ei ole ollut niin yksinkertaista sillä operaattorin on pitänyt selvittää IP-osoite, modeemin mac-osoite ja muut yksilölliset tiedot ennen kuin verkkoliikenne ollaan voitu yksilöidä tietyksi henkilöksi, jos Comcast nyt pystyy lähettämään asiakkaalle sähköpostia botnetin havaitsemisen jälkeen, on yhtiö tällöin automatisoinut huomattavan osan sen liikenteenseurantajärjestelmää ja se jos mikä lisää yhtiön epäluottamusta asiakkaan näkökulmasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"