keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Microsoft lopettaa suositun blogipalvelunsa

spaces wordpress

Microsoft on ilmoittanut lopettavansa Windows Live Spaces blogialustan ensivuoden aikana ja pyytää sen käyttäjiä siirtämään bloginsa Wordpress blogialustalle.

Microsoft ja Wordpress ovat yhteistyössä tehneet siirtoa helpottavan työkalun jonka avulla Spaces blogin, blogikirjoitukset, blogikuvat sekä kommentit saadaan siirrettyä Wordpressin puolelle, toiminto ei kuitenkaan tuo Spacesissa olevia kuva-albumeita mukanaan vaan kuvien tuonti rajoittuu ainoastaan blogitekstissä mukana oleviin kuviin. Kuva-albumit tullaan Microsoftin tiedotteen mukaan säilyttämään edelleen Skydrivessä.

Työkalu ei osaa myöskään siirtää Spacesissa käytössä olevaa teemaa tai muitakaan lisäosia kuten vaikkapa video – ja valokuvaselaimia mutta Wordpress tarjoaa alustallensa samankaltaisia toimintoja, teema ja uudet Wordpress toiminnot täytyy kuitenkin käyttäjän itse käydä asettamassa joten joidenkin tapauksessa kyseessä on valtava urakka.

Myös blogin verkko-osoite muuttaa muotoa ja noudattaa Wordpressiin luodun käyttäjätunnuksen mukaisia asetuksia, luonnollisesti myös RSS-feedit löytyvät eri osoitteesta muutoksen käyttöönoton jälkeen, Microsoft osaa ohjata kuitenkin Spaces osoitteen käyttäjät uuteen Wordpress osoitteeseen, mutta tämä toimii ainoastaan blogin verkkosivun kohdalla eikä esimerkiksi RSS-syötteessä, sen asentaminen lukijaan jää kävijöille itselleen.

Microsoft perustelee Spaces palvelun lakkauttamista käyttäjiltä saamaansa palautteisiin joissa vaadittiin entistä enemmän toimintoja blogien ylläpitäjille.

Windows Live Spaces sisältöä voi muokata 03.01.2011 asti ja palvelu suljetaan 16.03.2011.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"