maanantai 22. marraskuuta 2010

Myspace julkaissut uuden ulkoasun

myspacenewbetaNuorison ja musiikista pitävien suosima sosiaalinen verkkopalvelu Myspace on uudistunut. Uudistus tuo mukanaan uuden ulkoasun lisäksi myös uusia ja päivitettyjä ominaisuuksia.

Myspace mainostaa uutta ulkoasuaan selkeämmäksi, josta varmasti voidaan olla montaa mieltä, sivun sosiaaliset toiminnot taas muistuttavat erehdyttävän paljon Facebookkia mutta mitäs sitä turhaan pyörää uudelleen keksimään.

Toistaiseksi käyttäjien omat profiilisivut eivät ole muuttuneet juurikaan joten mikäli uudistukseen tahtoo mukaan, on profiili päivitettävä ulkoasultaan paremmin uutta vastaavaksi itse.

Uusi Myspace on jaettu periaatteessa neljään eri välilehteen jotka on nimetty kategorioittain, Musiikki, Elokuvat, Videot sekä Pelit, myös muita kategorioita on tarjolla mutta mainitut ovat sivun tärkeimmät ominaisuudet.

Aikaisemmin Myspace oli suuntautunut lähinnä uuden musiikin löytämiseen ja ystävien kanssa keskusteluun mutta uusien kategorioiden mukaan sivusto haluaa laajentua laajemmallekin viihteen saralle ja haluaa kattaa siitä suurimman osan sivustolleen.

Sivusto on logon vieressä olevasta beta leimasta päätelleen edelleen kehitysvaiheessa, joten muutoksia nykyiseen ominaisuuslistaan voi olla tulossa.

Videossa esitellään uuden sivuston toimintoja ja ulkoasua:

Uuden Myspacen esittelyvideo (Englanniksi)

Sosiaalisten palveluiden tilanne:

Nyt kun Myspace on päivittynyt voidaan katsastaa sosiaalisten medioiden kilpailutilannetta hieman tarkemmin, Myspace johti aikanaan alaa, kansainvälisellä mittapuulla, sitten tuli Facebook ja söi huomattavasti Myspacen käyttäjäkuntaa, myöskin Googlen Orkut on ollut suosittu varsinkin Etelä-Amerikassa sekä Intiassa joten siellä on uskollisia käyttäjiä monia miljoonia.

Myspacen päivitys saattaa tulla liian myöhään sillä varsinkin musiikilla itsensä löytänyt Last.fm on myös laajentanut sivustoaan enemmän sosiaaliseksi sivustoksi joten kilpailutilanne on ajan mittaan muuttunut huomattavasti ja varsinkaan vanhoja käyttäjiä Myspacen pariin on vaikea muista sosiaalisista medioista saada takaisin, sillä periaatteessa kaikki mitä Myspace tarjosi ja ehkä tarjoaakin muutoksen jälkeen paremmin, saa ne myös jo käytössä olevasta Facebookista johon indie –että muutkin yhtyeet sekä artistit perustavat fanisivuja siinä missä ennen Myspaceen.

Myspacella on siis nyt todella kovan työn takana saada sivusto toimimaan niin hyvin että se jälleen kiinnostaisi niin uusia kuin vanhoja kävijöitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"