keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

MWC15: Lenovo Vibe Shot on suunniteltu kamera edellä

Lenovo esitteli MWC15 messuilla uuden näyttävän näköisen älypuhelimen joka on suunniteltu ennen kaikkea kamera edellä.

Yhä useampi käyttää pääkameranaan nykyään älypuhelinta ja Lenovo haluaakin siksi tarjota puhelimeen erinomaiset valokuvausominaisuudet.

Edullinen teholuuri:

Lenovo Vibe ShotLenovo Vibe Shot on tyylikäs ja samalla pystyvä älypuhelin joka sijoittuu hinnoittelullaan älypuhelinten keskikastiin, se kuitenkin tarjoaa erinomaiset valokuvaustoiminnot. Puhelimessa on melko pystyvä Qualcommin 64-bittinen, kahdeksan ytiminen Snapdragon 615 -suoritin joka sykkii 1.7GHz taajuudella. Puhelimeen on ympätty jopa 3GB keskusmuistia joka mahdollistaa muun muassa ohjelmien nopeat käynnistysajat.

Puhelin on suunniteltu paljon kuvaavalle joten on melko kummallista että puhelimeen tarjotaan käyttömuistia vain 32GB joka saattaakin täyttyä melko pian paljon kuvaavan käsissä. Puhelimesta löytyy onneksi myös MicroSD-korttipaikka jolla käyttömuistia voi kasvattaa.

Jo yllä esitellyillä spekseillä pitäisi valokuvaustoimintojen sekä  valokuvien muokkausten sekä muun hallinnan toimia erityisen hyvin ja siihen Lenovo on tällä laitteella tähdännytkin.

4G, sekä dual-SIM tuki:

Puhelimessa on nykystandardien mukaisesti myös LTE tuki, joten 4G-verkoissa surffaaminen onnistuu myös sillä, Vibe Shotin 4G-nopeudet ovat Cat4 luokassa: 150/50 Mbit/s.

Ei Suomeen?

Nykyisellään Lenovo Vibe Shot tulee dual-SIM mallina joka tarkoittaa ominaisuuden nimen mukaisesti sitä että siihen voi liittää kaksi SIM-korttia samanaikaisesti, yleensä dual-SIM mallit on kehitetty kehittyville markkinoille kuten Intian tapaisiin maihin joten voi olla että tuote ei saavu Eurooppaan aivan heti.

Lenovon tiedotteessa kuitenkin mainitaan että puhelin saapuisi myyntiin “niihin maihin joissa Lenovon puhelimia jo myydään”. Vaikka Suomessa Lenovon tabletit ovatkin myynnissä niin ikävä kyllä Lenovon puhelinten saatavuus on täällä hyvin heikkoa ellei täysin olematonta.

Valikoiduille markkinoille puhelimen on joka tapauksessa määrä ilmestyä kesäkuussa ja sen suositushinta on tällä hetkellä 349 dollaria eli noin 320 euroa.

Käyttöjärjestelmä ja ohjelmisto:

Käyttöjärjestelmänä puhelimessa on Android 5.0 Lollipop joka tarjoillaan Lenovon omalla käynnistimellä (käyttöliittymä), käynnistin on sama kuin Lenovon muissakin Android puhelimissa ja sitä on haukuttu hyvin rajoittuneeksi, Androidin avoimuuden vuoksi se on toki mahdollista muuttaa käyttäjää enemmän miellyttävään käynnistimeen joita löytyy Googlen Play Storesta.

Päivitys luvassa:

Lenovo on kuitenkin luvannut tehdä suuria muutoksia sen käyttöliittymään ja toimittavansa päivityksen myös usealla nykyiselle laitteelle, päivitys on luvattu myös Vibe Shotille.

Päivityksen olisi tarkoitus kehittää käyttöliittymästä entistä suoraviivaisempi, kevyempi ja muutenkin seuraavan Androidin oletusta nykyistä huomattavasti paremmin.

Kuva edestä että takaa:

Lenovo Vibe Shot - edestäLenovo Vibe Shot - takaalta

Ulkoinen muotoilu on Lenovolla onnistunut oikein hyvin, puhelimen reunat ovat alumiinia ja puhelimen pohja on myös lasitettu, näyttö että pohjapuoli on vahvistettua Gorilla Glass 3 lasia.

Puhelin tarjoillaan kolmella eri värivaihtoehdolla: Karmiininpunaisena, Valkoinen helmi ja Grafiitinharmaana.

Näyttönä Vibe Shotissa toimii viiden tuuman IPS-paneeli joka tarjoaa täyden teräväpiirron tarkkuuden eli 1920 x 1080. Paneelin pikselitiheys on 441 ppi.

Kamera ja moniväri-salama:

Puhelimessa on 8 megapikselin etukamera joka tarkkuutensa ansiosta sopii hyvin selfie-kuvien ottamiseen ja laadukkaisiin videopuheluihin.

Takakamerana puhelimessa on 16 megapikselin kenno jota tuetaan moniväri LED-salamalla (tri-color ledflash) jolla koitetaan vähentää salamakuvien luonnottomuutta ja parantaa huonojen valoisuus olosuhteiden värejä, mukana on myös OIS sekä infrapunafokus joka tarkentaa kohteeseen nopeasti.

Kamerassa on myös käytössä BSI jonka ansiosta valokuvista pitäisi tulla valovoimaisempia hämärässä valaistuksessa, ilman salaman käyttöä.

Kamerasovellus:

Puhelimen kamera-sovellus on jaettu kahteen eri osaan joka muistuttaa lähinnä järjestelmäkameroiden ohjelmaa, ohjelma on jaettu helppoon (smart mode) ja monipuoliseen (pro mode) tilaan, tilaa vaihdetaan sille erikseen luodulla näppäimellä joka löytyy laitteen oikeasta kyljestä.

Helpossa tilassa on luonnollisesti vähemmän vaihtoehtoja asetuksissa ja jossa suurin osa toiminnoista on asetettu automaatti-tilaan. Monipuolisessa tilassa käyttäjälle annetaan mahdollisuus vaikuttaa kameran laajempiin asetuksiin kuten valkotasapainon, kuvan vakautuksen sekä ISO-tiloihin.

Kameran suljin (shutter) on Vibe Shotissa myös fyysisenä painikkeena joka nopeuttaa kuvien ottamista huomattavasti ja jonka käyttö vähentää myös tärinä- ja heilahdus kuvien muodostumisia.

Muut sovellukset noudattelevat Lenovon puhelimista ja tableteista noudattelevaa linjaa tai linjattomuutta, kiitos laitteen nykyisen käyttöliittymän, johon on siis odotettavissa päivitys.

Tässä vielä puhelimen tarkemmat tekniset tiedot:

Käyttöjärjestelmä: Google Android 5.0
Näyttö: 5” FHD 1920×1080 (441 ppi) Full HD IPS
Suoritin: 64-bit Qualcomm Snapdragon 615 1.7GHz Octa Core
Keskusmuisti: 3GB
Tallennusmuisti: 32GB
Kamera: takakamera: 16MP OIS, autofokus, infrapunafokus, tri-color led flash, BSI etukamera: 8MP
Matkapuhelinverkot: 2G (edge/gprs), 3G, 4G (lte)
Langaton: WLAN (2.4Ghz, 5GHz) a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.1 LE
Navigointi: GPS
Liitännät: MicroUSB 2.0, 3.5mm audio, Dual-SIM
Akku:  2900mAh
Koko: 142.0 X 70.0 X 7.3mm
Paino: 145g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"