maanantai 15. marraskuuta 2010

Windows 7 puhelimeen natiivia koodia

win7avautuu

Microsoftin tänä vuonna julkaisemassa uudessa mobiilikäyttöjärjestelmässä on erikoinen ehto kehittäjien ohjelmistoille, he voivat koodata puhelimeen vain Silverlight ohjelmistoja.

Natiivia ohjelmakoodia ei saa käyttää, ainakaan ohjelmistoissa joita Microsoftin sovelluskauppaan, Marketplaceen haluaa laittaa, tosin nyt jostain kumman syystä laitevalmistaja Samsungin ohjelma nimeltään Network Profile on sellainen joka ajetaan niin sanotussa low-level tasossa tarkoittaen että ohjelma on kirjoitettu normaalina Wndows CE ohjelmana.

Vaikka Samsung onkin yksi Windows 7 Phone valmistaja, ei heillä silti pitäisi olla erityisoikeuksia ohjelmistojen kehittämiselle, sillä se asettaa kaikki muut kehittäjät eri asemaan.

Se miksi myös muut kehittäjät haluaisivat luoda natiivissa ympäristössä ajettavia ohjelmia on se että tällöin ohjelmista voidaan tehdä astetta kehittyneempiä sillä laitteesta voidaan saada enemmän irti, vaikkakin Silverlight riittää suurimmalle osalle kehittäjistä.

Microsoft ei ole toistaiseksi kommentoinut Samsungin ohjelmaa eikä myöskään Samsung ole pitänyt asiaa kovinkaan merkityksellisenä.

Microsoft ei kuitenkaan ole mielissään siitä että kehittäjät alkavat purkamaan käyttöjärjestelmän Silverlight ehtoa ja voikin käydä niin että mikäli “laittomia” natiivisovelluksia puhelimessa ajetaan, voi Microsoft sulkea kyseisestä laitteesta toimintoja, kuten vaikkapa Xbox Live ja Marketplacen käyttöoikeudet.

LÄHDE: istartedsomething.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"