torstai 11. marraskuuta 2010

Microsoft: Päivitämme Windows puhelimet valmistajasta riippumatta

wphone7Microsoft on ilmoittanut että se tulee jatkossa päivittämään itse Windows Phone 7 puhelimet, tämä tarkoittaa käytännössä sitä että valmistajat menettävät käyttöjärjestelmäpäivitysten hallinnan.

Nykyinen käytäntö matkapuhelimien ohjelmistopäivitysten kanssa on se, että valmistajat päättävät sen mikä puhelinmalli saa uusimman käyttöjärjestelmäversion päivityksenä ja mikä malli jää ilman.

Microsoft taas haluaa jokaisen Windows puhelimen saavan aina uusimmat ominaisuudet ja ohjelmistoversiot käyttöönsä, joka on puhelimen omistajalle yleensä hyvä asia.

Nykyisin esimerkiksi Android -päivitykset ovat puhelinvalmistajista kiinni ja monet käyttäjät jäävät ilman uusimpia ominaisuuksia tai ajavat uusinta versiota ei tuettuina epävirallisina koontiversioina.

Nykyisen tilanteen ymmärtää muiden käyttöjärjestelmien osalta sillä että puhelimen tekniikka voi olla hyvinkin paljon erilainen muiden samaa käyttöjärjestelmää käyttävien mallien kanssa, tästä syystä uusin ohjelmistoversio ei ehkä sellaisenaan toimisi odotetulla tavalla ja valmistajat siksi jättävät päivityksen jakamatta.

Windows Phone 7 on siinä mielessä erilainen koska Microsoft valvoo valmistajien tuotteita hyvin tarkasti ja sanoo viime kädessä annetaanko lisenssi sille vai ei, näin Microsoft voi olla varma käyttöjärjestelmäpäivitysten yhteensopivuudesta jokaisen Windows Phone 7 puhelimen kanssa.

Voi tapahtua niinkin että valmistajat tai jopa operaattorit saattavat estää automaattiset tai puoliautomaattiset päivitykset, sillä päivitys tai sen keskeytys voi johtaa vakaviin ongelmiin laitteen kanssa, tästä syystä voi olla että matkapuhelinvalmistaja edelleen jakaa päivitykset tai ainakin sitten antaa verkkosivuillaan suosituksia eri malleille, tuleva käytäntö kun jättää päivityksen testaamisen sellaisenaan loppukäyttäjälle.

LÄHDE: ZDNet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"