tiistai 21. joulukuuta 2010

iTuote vuotajalle mahdollisesti pitkä kakku

selliApplen mobiilituotteille kameroita sekä akkuja valmistavan Flextronicsin entistä varapääjohtajaa uhkaa jopa kymmenen vuoden vankeustuomio yrityssalaisuuksien kauppaamisesta.

Flextronicsilla aikanaan johtajana ollut Walter Shimoon vuoti myymällä tutkimusyhtiölle Applen salaisia tietoja tulevista iPad -sekä iPhone4 mobiililaitteista. Tutkimusyhtiö PGR  joka oli tietojen ostajana taas luovutti tiedot sijoittajille jotka nostattivat pian Applen osakkeet pilviin ennen aikojaan.

Walter Shimoon on huhupuheiden mukaan jopa kerskunut tietävänsä kyseessä olevan salaisia tietoja ja tästä johtuen oikeus saattaa katsoakin että teko oli varsin tahallinen ja mahdollisesti pistää Shimoonin lukemaan tiilenpäitä kymmeneksi tai peräti kymmeniksi vuosiksi.

Shimoonin kannoille oikeuslaitos pääsi osana laajempaa tutkimusta jossa selvitellään erilaisten rahastojen ja muiden finanssiyritysten toimia.

Talousrikokset ovat aina olleet vakava asia Yhdysvaltojen oikeuslaitokselle ja siellä vilpistä ja yrityssalaisuuksien myymisestä yleensä rapsahtaa suuria tuomioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"