torstai 27. tammikuuta 2011

Kuluttajavirasto haluaa selvityksen jäätyneistä iPhoneista

iphone4gKuluttajavirasto vaatii tietokonevalmistaja Applelta selvitystä iPhone puhelimen pakkasen aiheuttamiin ongelmiin.

Monet iPhone matkapuhelinta käyttäneet ovat kärsineet erilaisista puhelimen ongelmista jotka on voitu paikantaa laitteen pakkasen kestämättömyyteen, muun muassa matkapuhelimen kosketusnäyttö ei ole toiminut joko ollenkaan tai varsin epämääräisesti pakkaskeleillä ja on myös raportoitu laitteen täydellisestä kaatumisesta jolla sitä ei ole saatu ilman lämmittelyä enää käyntiin.

Kuluttajavirasto tietää kertoa että kaupan voi perua mikäli myyjä tai valmistaja ei ole kertonut tuotteen pakkasen mahdollisesti aiheuttamista toimimattomuus ongelmista.

“Se, että myyjä on tämän asian etukäteen kertonut, on hyvin olennainen asia. Jos sitä ei olla kerrottu, niin sitten on kuluttajalla mahdollisuus vaatia jopa kaupan purkua” Kertoo Kuluttajaviraston lakimies Jukka Kaakkola.

Apple ei ole ottanut asiaan toistaiseksi kantaa ja Kuluttajavirasto tekeekin tällä hetkellä Applelle listaa kysymyksistä joihin se vaatii matkapuhelin iPhonen valmistajalta, Applelta vastauksia.

Ylen uutiset tietää kertoa että Applella ei ole Suomessa henkilöä joka saisi virallisesti vastata iPhonesta esitettyjä kysymyksiä medialle.

Kaakkola lisäsi vielä Ylen uutisille: “Ehkä kannattaa nyt varoa näitä pakkaskelejä, käyttää puhelintaan sisällä ja odottaa, miten Apple suhtautuu tähän jatkossa. Ryntäys kauppoihin ei ole järkevä tässä vaiheessa”

LÄHDE: YLE Uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"