keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Jos sinulla on yksinpeli, älä tuo sitä Facebookiin

facebookFacebookin pelialustan johtaja Sean Ryan on sanonut että yksinpelit kuten esimerkiksi Angry Birds ei sovellu sellaisenaan Facebookin.

Facebookin sosiaalinen ilmapiiri ei hänen mielestään istu yksiin pelien kanssa joita pelataan yleensä yksin.

Facebook on luonut uuden pelialustan jonka ansiosta sosiaalisia pelejä voi rakentaa Facebookkiin helpommin.

Sean Ryan yritti selventää sanomisiaan TechCrunchin kysyttyä miksei yksinpelit ole hyvä idea Facebookille?

“jos sinulla on sosiaalinen peli, me uskomme että sinun kannattaa tehdä se Facebookiin, jos sinulla taas on yksinpeli, ei ole silloin kovin selvää miksi sinä haluaisit sen rakentaa Facebookiin, sinun kannattaa ehkä tehdä se muille”.

Hän kuitenkin mainitsi erään yksinpelin, Bejeweledin joka on äärimmäisen suosittu yksinpeli, myös Facebookissa. “Bejeweled on ladattava yksinpeli mutta suuren työn jälkeen se saatiin kääntymään sosiaaliseksi peliksi, joten sinä voit kyllä tehdä niin mutta siinä ei ole kovin paljon järkeä”.

Facebookissa on kuitenkin satoja ellei tuhansia pelejä joiden perusidea eli pelaaminen tehdään yleensä yksin, mutta pelistä saadut pisteet ovat niissä se juttu joka tekee niistä sosiaalisia, pelien pistetaulut ovat useassa pelissä sosiaalisia siinä mielessä että niistä näkee ystävien ja muiden pelaajien pisteet, heille voi lähettää haasteita ja pikaviestejä.

Haluaako Ryan että myös pelitilanteet olisivat yhteisiä tai reaaliaikaisia muiden pelaajien kanssa, kuten vaikkapa Biljardipeleissä?

LÄHDE: TechCrunch

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"