maanantai 10. tammikuuta 2011

Skype ostaa suositun striimauspalvelun

qiklogoSkype on hankkimassa varsinkin mobiilibloggaajien suosiossa olevan Qik -videon suoratoistopalvelun jonka avulla voi lähettää suoraa videokuvaa internetiin esimerkiksi matkapuhelimesta tai verkkokamerasta.

Tarkkaa syytä ostolle ei ole ilmoitettu mutta sen epäillään liittyvän Skypen alustariippumattoman videopuhelun kehittämiseen.

Qik julkaisi jokin aika sitten videopuhelun mahdollistavan ohjelman Android mobiililaitteisiin joka saattoi olla syynä yrityksen kiinnostavuuteen Skypeläisten keskuudessa.

Lehdistötiedotteessa yhtiöt muun muassa kertovat yrityksien yhteisistä tavoitteista ja tulevasta yhteistyöstä: “Yhdessä Skype ja Qik keskittyvät tarjoamaan rikkaampaa sekä enemmän integroituja kokemuksia jotka antavat ihmisten jakaa kokemuksiaan globaalisti reaaliaikaisesti monien eri käyttöympäristöjen yli, sekä myös halutessaan tallentamaan kokemuksensa jolloin niihin voi palata myöhemmin”. -QIK.

Toistaiseksi kyseinen teksti kertoo vain ja yksin omaan Qikin nykyisistä toiminnoista mutta tiedotteessa myös painotetaan Qikin omaamaa osaamista mobiilin videon suhteen: “Qikin  kehittäjäresurssit ja vahva mobiilisuhde on vaikuttavaa ja sopii täydentämään Skypeä”. –SKYPE.

Tuohon tekstiin vedoten on helppoa sanoa että videopuhelu on se juttu johon Skype tulee jatkossa keskittymään ja varsin vakavasti sillä Qikin kauppahinnaksi ilmoitetaan 150 miljoonaa dollaria.

Mikä Qik?

Qik yhtiö avattiin ns. start-up yhtiönä vuonna 2006 Yhdysvaltain Redwood Cityssä ja sillä on toimistoja  Californiassa sekä Moskovassa, joissa se työllistää yhteensä noin kuuttakymmentä työntekijää.

Qik tarjoaa ilmaisen sovelluksen jonka avulla mobiililaitteen kameralla tai tietokoneen verkkokameralla voi ladata palveluun reaaliaikaisesti videokuvaa, tallentaa lähetyksiään ja jakaa videoitaan muihin palveluihin.

LÄHDE:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"