tiistai 1. helmikuuta 2011

Intel mokasi: Bugi piirisarjassa, laskua 700 miljoonaa dollaria

intel-logo_1Puolijohdevalmistaja Intel on mokannut pahemman kerran sen valmistamissa uusissa sarjan 6 –piirisarjoissa eli Cougar Pointissa.

Intel on korjannut löytämänsä virheen mutta virheen sisältäviä piirejä on toimitettu uusien Sandy Bridge-suorittimien mukana markkinoille ja yhtiö arvioikin että vaihto –operaatio tulee maksamaan yhtiölle huimat 700 miljoonaa dollaria.

Ongelma koskee Cougar Point -piirisarjan käsittelemää SATA-ohjainportin liikennettä (johon liitetään esimerkiksi kiintolevyt) jossa ohjainportti lakkaa toimimasta ajan kanssa, ongelmaa ei selvästikään pysty korjauttamaan ohjelmistopäivityksellä vaan piirit on palautettava Intelille korjaustoimenpiteisiin.

Ongelma on myös siitä erikoinen että se ilmenee vain mikäli järjestelmässä on asennettuna Sandy Bridge i5- tai i7 -suoritin, heikompien i3 –sekä Pentium -suorittimien kanssa ongelmaan ei pitäisi törmätä, kuitenkaan bugisella piirisarjalla ei kannata rakentaa järjestelmiä edes näille sillä päivitys tehokkaampaan suorittimeen myöhemmässä vaiheessa ei olisi tällöin järkevää.

Intel on luvannut uudet piirisarjat emolevyvalmistajille helmikuun loppuun mennessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"