tiistai 1. helmikuuta 2011

Yhdysvallat kaappaa domaineja

piraattiSuomalainen uutispalvelu Afterdawn on seurannut Yhdysvaltain tulliviranomaisten viime aikaisia tekosia, viimeisin tempaus on verkko-osoitteiden kaappaus.

Yhdysvaltain Maahanmuutto- ja Tullilainvalvontavirasto (ICE) on kaapannut monelta torrentsivulta domain-nimen, eli verkko-osoitteen sillä tavoin että osoite ei enää tarjoakaan kävijöille tuttua sivua vaan se ohjautuu ICE;n varoitustekstiin.

Muun muassa Torrent-Finder sekä nyt viimeisimpänä Espanjalainen Rojadirecta on joutunut kaappauksen uhriksi, Rojadirecta onkin harkinnut tapauksen vuoksi oikeustoimia Yhdysvaltoja vastaan.

Kaappauksen uhrit ovat toki jo rekisteröineet verkko-osoitteita muilta maailman rekisteröijiltä ja näin ollen monet palvelut löytyvät verkosta lähes saman osoitteen avulla, vain verkko-osoitteen pääte on muuttunut, esimerkiksi Rojadirecta toimi rojadirecta.org;sta ja nyt palvelun löytää rojadirecta.com osoitteesta.

Yhdysvaltojen valvontaelimillä on mahdollisuus ilman ennakkovaroitusta tehdä tämänkaltaisia temppuja mikäli verkko-osoite on rekisteröity Yhdysvaltalaisen rekisteröijän kautta, näin ollen Yhdysvaltain hallinto lukee lakia niin että mahdollinen rikos tapahtuu Yhdysvaltojen maaperällä ja toimivat sen mukaisesti, vaikka sivusto voikin fyysisesti sijaita vaikkapa Euroopassa.

Hulluksi tässä asian tekee varsinkin se että kaappaukselle riittää syyksi pelkkä epäilys.

LÄHDE: Afterdawn Suomi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"