keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Google paransi Docsin kommentointia

google docs logoGoogle on parantanut Google Docs –toimistosovelluksensa kommentointia, nyt kommentit ovat entistä reaaliaikaisempia ja toimivat chat keskustelun tapaan.

Jaetun työtiedoston yhtäaikaiset käyttäjät voivat uuden toiminnon avulla kommentoida, keskustella sekä kysyä muilta kysymyksiä, kun kysymykseen on saatu vastaus muilta, voidaan keskustelu tallentaa ja piilottaa, vanhan keskustelun tai kommenttilistan saa kuitenkin niin halutessaan myöhemmin katseltavaksi työtiedoston yhteyteen.

Kommentointi käyttää hyödyllisesti hyväkseen sähköpostia ja se osaa lähettää ilmoituksen sähköpostiin kun joku kirjoittaa tietylle henkilölle tarkoitetun kommentin työtiedostoon, tämä tapahtuu @-maininnalla, joka annetaan kommenttikentässä ennen sähköpostiosoitetta.  Ilmoitukseen vastaaminen lähettää sen vastauskommenttina palveluun, joten vastaajan ei tarvitse itse olla edes keskustelussa muutoin kuin sähköpostinsa välityksellä.

(c) Google. Videolla esitetään uuden järjestelmän käyttöesimerkki.

Toistaiseksi uusi kommenttijärjestelmä toimii ainoastaan uusissa työtiedostoissa ja päivitetty järjestelmä tulee asteittain käyttöön kaikille Google tunnuksen omaaville sekä myös Google Apps -käyttäjille.

LÄHDE: Google Docs Blog

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"