keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Yahoon keskusteluohjelma vakoilee yksityisiä keskusteluita

Yahoo_Messenger_logo Yahoo! Messenger –keskusteluohjelma lukee keskustelijoiden kirjoittaman tekstin ja sensuroi sieltä pois haitalliseksi katsomansa aineiston.

P2P-uutisia julkaiseva Torrentfreak.com –sivusto raportoi ohjelman sensuroivan tällä hetkellä ainakin Filestube.comiin ohjautuvat linkit keskusteluista.

Filestube.com on hakukone joka etsii aineistoa julkisista tiedostonjakopalveluista kuten esimerkiksi Megauploadista, Hotfilestä ja Rapidsharesta.

Filestubella varmasti etsitään paljon tekijänoikeudellista materiaalia mutta se soveltuu moneen muuhunkin tarkoitukseen, sillä se osaa myös hakea esimerkiksi videoita Youtubesta ja muista videoiden suoratoistopalveluista ja mahdollistaa niiden näyttämisen suoraan hakutuloksissa.

Hakusivusto ei sisällä itse mitään haettavaa sisältöä vaan tarjoaa tiedostoihin ja suoratoistovideoihin vain linkit ja se on myös toiminut tekijänoikeustahojen kanssa yhteistyössä ja poistanut palvelustaan hakutuloksia jotka ohjautuvat laittomiin sisältöihin.

Torrentfreak.com on ollut yhteydessä Yahooseen kysyäkseen miksi Filestube.comin linkkejä sensuroidaan mutta toistaiseksi yhtiö ei ole vastannut kyselyihin.

Olipa syy mikä tahansa, tämä tapaus kuitenkin todistaa sen että Yahoo seuraa ihmisten yksityisviestittelyä.

Yahoo! Messenger toimittaa viestit aina palvelimiensa kautta joten sensurointi ja keskusteluiden seuraaminen on keskustelupalvelimen kautta mahdollista.

LÄHDE: Torrentfreak.com